Cu superfemeia Milla Jovovich si zombi insetati de singe scosi din nou la lupta, filmul „Resident Evil: Extinction" a reusit, in weekendul trecut, sa-si infiga steagul in virful box office-ului American.

Desi a treia serie nu-i niciodata mai cu noroc pentru producatori, „Resident Evil: Extinction" a reusit in primul sau weekend pe piata sa obtina incasari de 24 de milioane de dolari, cu un milion mai mult decit a doua versiune, „Resident Evil: Apocalypse". De fapt, a treia serie a batut si originalul, care a obtinut la debut doar 17,7 milioane de dolari. Iar cei de la Sony au dat de inteles ca nu tin neaparat ca adaptarea cinematografica a celebrului joc video sa se termine cu „Extinctia". O noua serie ar putea urma, chiar daca filmul lansat weekendul trecut in Statele Unite ar fi trebuit sa fie si ultimul: „Pina la urmatorul", a glumit Rory Bruer de la Sony.

Una dintre explicatiile pe care le dau o parte a criticilor americani pentru succesul de mare ecran al filmului e ca celor obisnuiti sa joace „Resident Evil" pe ecranul de acasa le place sa mearga si la cinematograf. Alti critici, care trateaza filmul cam cum ii trateaza si Milla pe zombi, acordindu-i doar o stea pe jumatate, nu inteleg de ce s-ar duce un impatimit al jocurilor sa il vada. „Uitati care-i problema cu filmele facute dupa jocuri video, ca «Resident Evil»: n-ai joystick la cinematograf. Asa ca sa te uiti la «Resident Evil: Extinction» e la fel de interesant ca si cind te-ai uita la altcineva cum se joaca la calculator", scrie Kyle Smith, de la „New York Post", care mai ironizeaza si replica de capatii a Millei, „Numele meu e Alice", nu tocmai buna pentru a-ti capta atentia.

In cea de-a treia parte a filmului, care va rula si pe ecranele din Romania incepind din 2 noiembrie, virusul care a scapat din laboratoarele Umbrella Corporation in prima si a distrus tot orasul in a doua s-a raspindit in lumea intreaga, transformindu-si victimele in zombi. Alice (Milla Jovovich) si alti citiva supravietuitori calatoresc printr-un tarim pustiit in cautarea unui loc care sa nu fi fost infectat. Pe drum, Alice, careia puterile i-au crescut de la urmatorul film, e nevoita sa se lupte cu zombi, cu ciori ucigase si cu cele mai inspaimintatoare fiinte, create de catre virus. Kyle Smith, de la ,,New York Post’’, a fost insa de nesperiat la film: „E o scena usor inspaimintatoare, in care pina si ciorile se transforma in zombi. Dar ce mai poti face in materie de pasari ucigase, care sa nu fi fost facut de Hitchcock inainte?".