Becali vrea o strada pentru „bulangii" si, cind se enerveaza mai tare, chiar si un cartier pentru „gay", obligatoriu extra-muros.

Nu e o noutate socanta ceea ce propun ultimele doua declaratii homofobe ale patronului dezaxat al Stelei. Desi stirea ca Becali vrea cartiere la marginea oraselor sau, intr-o formula soft, „strazi pentru bulangii" (cum isi inchipuie el ca exista in tarile civilizate ale Europei) e in premiera, ciobanul parvenit pina la un nivel care i-a luat mintile nu e, alegind sa mearga pe acest „culoar" ideatic imund, decit consecvent cu sine in ceea ce spune si face. Tacerea si ignorarea, in acest caz, nu mai sint de mult o solutie, cu atit mai mult cu cit exista instante mass-media sau personaje de top puse in slujba acestora pentru care Becali este eminamente un suflet generos si sensibil. In fond, si Hitler era un vegetarian si, cu toate astea, nu a fost mai putin monstruos.

Pe linga informatia pe care presa a infulecat-o hulpav, Becali a mai spus ceva cind a vorbit despre cartiere si strazi speciale pentru „bulangii". „Sa mearga la preot, daca au probleme cu capul", le-a indicat, pretios, parvenitul. Daca ar avea un cit de mic simt al ridicolului, Becali ar intelege poate ca primul care ar trebui sa mearga, de urgenta, mai des la preot pentru repararea „problemelor cu capul" ar trebui sa fie el insusi. Pentru ca, sa o spunem direct, Gigi Becali nu mai scuipa, dublind operatiunea cu bine cunoscutul hahait histrionic, sintagme legionaroide; cu asemenea afirmatii, el isi hraneste copios discursul din inima lui Hitler si din mintea lui Stalin.

Becali greseste fundamental si impardonabil cind ii trateaza pe oamenii diferiti de el ca pe niste animale numai bune de izolat si, eventual, numai bune de inchis in custi. Pentru ca le doreste acestora, precum unor ciumati, un „cartier la marginea oraselor", el isi pune temelii solide pentru un proiect „imobiliar" pe care il merita pe deplin. Luind in calcul inclusiv vechile si desele antecedente in acelasi sens, din schita sumara a acestuia nu ar trebui sa lipseasca urmatoarele componente. Nume: Cartierul Mirlaniei. Nume posibile de strazi: Aleea Isteriei, Calea Schizofreniei, Scuarul Parvenitismului, Bulevardul Paranoiei, Strada Arogantei. Apoi, desigur: Scara Ambulantei, Piata Prostiei, Intrarea Nesimtirii. Plus, bineinteles, Tomberonul de gunoi al credintei.

Mai puneti si dumneavoastra. Sint sigur ca mai e mult de pus.