Societatea de administrare a fondurilor de pensii administrate privat BT Aegon Fond de Pensii vizeaza unul dintre primele cinci locuri in topul companiilor de profil din Romania si va intra, de asemenea, pe piata asigurarilor de viata, a declarat Gab
Societatea de administrare a fondurilor de pensii administrate privat BT Aegon Fond de Pensii vizeaza unul dintre primele cinci locuri in topul companiilor de profil din Romania si va intra, de asemenea, pe piata asigurarilor de viata, a declarat Gabor Kepecs, directorul general executiv al Aegon pentru Europa Centrala si de Est, potrivit Mediafax.
Kepecs spune ca pe piata romaneasca a pensiilor private sunt foarte multi jucatori puternici, iar perioada de aderare este foarte scurta.
De asemenea, directorul general executiv al Aegon pentru Europa Centrala si de Est a anuntat ca societatea urmareste sa intre si pe piata asigurarilor de viata din Romania, in urmatoarele 6-9 luni.
El a precizat ca grupul si-a concentrat activitatea in special asupra pietei pensiilor si a asigurarilor de viata.
Grupul Aegon, cu sediul central la Haga, in Olanda, gestioneaza active de 368 de miliarde de euro si are peste 40 de milioane de clienti, in mai mult de 20 de state.
Compania de pensii obligatorii administrate privat BT Aegon Fond de Pensii a anuntat recent ca va investi activele colectate de la contribuabili in plasamente cu risc scazut in proportie de 70%, restul fiind alocate pentru valori mobiliare sau instrumente ale pietei monetare.
BT Aegon Fond de Pensii, societatea detinuta de Banca Transilvania si compania de asigurari de viata si de pensii Aegon, a fost autorizata, in luna august, de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, ca administrator pe segmentul pensiilor obligatorii administrat privat (Pilonul II).
De asemenea, CSSPP a autorizat prospectul schemei fondului de pensii Vital, administrat de companie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.