Banca Nationala a Romaniei a atras ieri toata oferta bancilor comerciale, de 4,815 miliarde lei, in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7%, egala cu cea de politica monetara, potrivit dealerilor. Dupa ce timp de 11 sap
Banca Nationala a Romaniei a atras ieri toata oferta bancilor comerciale, de 4,815 miliarde lei, in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7%, egala cu cea de politica monetara, potrivit dealerilor. Dupa ce timp de 11 saptamani a atras acesti bani la dobanzi ce variau de la o banca la alta, banca centrala a reatras excesul de lichiditate din piata in depozite cu o dobanda fixa, egala cu cea de politica monetara. "Probabil nu stiau exact cat isi doresc bancile sa plaseze si atunci le-au lasat posibilitatea sa depuna cat vor, fara sa mai fie nevoie sa participe la o licitatie, ca sa isi poata controla mai bine lichiditatile, mai ales ca urmeaza o perioada de plati mari la buget", a spus dealerul Bancii Transilvania, Ioan Birle, pentru NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.