Cei doi patroni s-au intilnit intre doua audieri la procurori. Rapidistul l-a sfatuit sa ia un tehnician strain, iar fanii au dat anunt pe eJobs pentru postul lasat vacant de Hagi.

Gigi Becali cauta un inlocuitor pentru Hagi
care sa nu aiba personalitatea lui Piturca Gigi Becali a avut timp sa mediteze in ambuteiajul spre DNA si la viitorul antrenor al Stelei, caruia ii mai facuse portretul-robot cu o seara inainte. Finantatorul din Ghencea nu a ajuns insa la o concluzie, numele tehnicienilor doriti schimbindu-se de la o ora la alta. Marius Lacatus este cap de lista azi, pentru ca Pedrazzini sa tina miine locul cald pe banca pentru Cosmin Olaroiu. Intre timp, George Copos, cu care s-a intilnit la iesirea de la DNA, il sfatuieste sa apeleze la tehnicieni straini, pentru ca „o sa ai numai probleme cu romanii", dar tehnicianul de la Zaglebie Lubin a avut o atitudine aroganta fata de „Il Ciubandante", declarind ca prefera sa fie campion al Poloniei, nu al Romaniei. „Lacatus va veni cu vointa mea la Steaua. La ora asta, orice antrenor din Romania vine daca ii fac oferta. Nu vreau sa se speculeze ca l-as vrea pe Lacatus ca sa ma pun bine cu suporterii. Daca Pedrazzini va face performanta, nu se pune problema sa nu i se dea o sansa. Bine, daca pierde vreo doua-trei meciuri, Pedrazzini pleaca mai devreme, la revedere", a spus patronul Stelei. Becali a adaugat ca Steaua este un pa-trimoniu national mai mare decit Hagi: „Nu l-am calcat in picioare, si-a dat demisia, nu l-am dat eu afara, n-am vrut sa-l dau afara. Il voi aduce pe Hagi inapoi atunci cind voi face o echipa superputernica, incit Hagi sa nu mai poata gresi. Timpul va demonstra daca am facut bine sau nu. Hagi sa-si vada de viata lui, eu o sa-mi vad de viata mea, Steaua va merge mai departe si peste o suta, si peste doua sute de ani, cu sau fara Becali", a subliniat el.

„Dau afara dirijorul daca nu-mi place cum dirijeaza orchestra", a adaugat el, recunoscind totusi ca nu are cunostinte de antrenor. „Daca vreau un jucator - doi in teren, orice antrenor va fi, asa va trebui sa faca. Sa-mi demonstreze ca din cauza mea, ca am cerut eu asta, nu a mers jocul, ca n-a facut fata jucatorul si atunci jos palaria si sus miinile. Daca esti angajatul meu, spun, cit e el de marele Hagi", a spus el. Becali a declarat ca jucatorii au dreptul sa judece antrenorul. „Jucatorii la fotbal sint ca poporul la alegeri. Si pe mine, daca nu ma mai vor, la revedere, pot sa fiu eu cit de patron. Bine, am solutii si pentru asta, ca pot sa iau altii in loc", a afirmat Gigi Becali.

Fanii au decis sa creeze concurenta pe postul de antrenor suprem in Ghencea, astfel ca au dat un anunt de angajare pe site-ul eJobs. „Tipul jobului este voluntariat. Candidatul ideal ar trebui sa asculte de ordinele stapinului (n.r. - Gigi Becali), sa isi plateasca singur primele de victorie, infringere si egal", suna anuntul mentionat, facind referire la faptul ca Hagi nu a primit nici un ban din cei 200.000 de dolari pe care ar fi trebuit sa-i incaseze. Anuntul mentioneaza ca noul antrenor nu va avea responsabilitati, dar nici beneficii. Pentru postul de antrenor nu este nevoie de calificare si nici de studii superioare, primii trei ani fiind pentru acumularea de experienta. Pentru postul de ma-nager este suficient ca aspirantul sa fie student.

La categoria limbi straine cunoscute este trecuta araba, anuntul facind o trimitere indirecta catre fostul antrenor al echipei Steaua Cosmin Olaroiu, care in prezent antreneaza formatia saudita Al-Hilal.

Victor Piturca, dezamagit de Hagi Selectionerul si presedintele FRF au comentat comportamentul lui Hagi ca antrenor la Steaua, taxindu-l mai mult sau mai putin discret. „E o mare dife-renta intre antrenorul cu personalitate pe care l-am avut la nationala si Hagi de la Steaua", a spus Mircea Sandu. „Am vorbit cu el inainte de meciul cu BATE Borisov si i-am spus sa isi faca meseria", a recunoscut Nasu’. Victor Piturca a fost si mai dur: „Si pe vremea mea Becali a incercat sa faca acelasi lucru, dar cu mine nu i-a mers. A vrut sa-l dea afara pe Paduret si eu mi-am prezentat demisia. Dupa parerea mea, cine permite astfel de lucruri nu e antrenor". Piti a negat ca ar fi consilierul lui Gigi Becali pe probleme de fotbal. „Nu mai sint prieten cu Gigi si nici nu voi mai fi vreodata. Ma vedeti pe mine in postura de sfatuitor al cuiva?" Mircea Lucescu este de parere ca pe Hagi nu il ajuta numele: „Toata lumea se asteapta de la el sa vina si sa rezolve un meci asa cum facea pe vremea cind era fotbalist". (Viorel Dobran, Ovidiu Dragan)

Gica Hagi si-a luat vacanta activa

Fostul antrenor al Stelei a cautat talente
pentru Gica Popescu Gica Popescu, Gica Hagi si Dan Petrescu au inaugurat ieri, la Craiova, Centrul de Performanta Gillette, dedicat tinerelor talente fotbalistice. Pe linga cei trei „ambasadori" ai campaniei, la eveniment au mai participat antrenorii Emeric Ienei, Cornel Dragusin si Cornel Jurca. Popescu, Hagi si Ienei au ajuns la Craiova cu un elicopter inchiriat de la Ion Tiriac. Cei 15 cistigatori ai campaniei „Viitorul fotbalului romanesc e in miinile tale" vor beneficia, timp de un an, de antrenamente la cele mai inalte standarde la Scoala de fotbal „Gica Popescu", apoi vor pleca in stagii de pregatire in Olanda. Gica Popescu nu a ezitat sa raspunda la intrebarile care priveau situatia echipei Universitatea. „Este o situatie grea, pe care cei de acolo si-au creat-o schimbind trei antrenori in opt etape. La nivelul conducerii este haos, un dezechilibru total si asta se transmite si la jucatori. Oricum, nu cred ca este momentul unor schimbari radicale", a spus Gica Popescu. Acesta a negat ca ar intentiona sa investeasca la Craiova, spunind: „Am proiecte paralele cu fotbalul". De asemenea, si Gheorghe Hagi a refuzat sa vorbeasca despre un ipotetic cuplu Hagi-Popescu la Craiova: „La mine nu merge cu daca. Mi-am luat o vacanta pentru ca am nevoie de liniste. Vom vedea!". (L. Cazan)