Un reportaj publicat de „Sunday Telegraph" sustine ca localitatea Tandarei a inflorit in ultimul an din infractiunile practicate de localnicii sai in Marea Britanie.

In articolul din „Sunday Telegraph" se spune ca Tandareiul este „un orasel saracacios pierdut printre sate, la jumatatea drumului dintre Bucuresti si litoralul Marii Negre", care, la mai putin de un an de la aderare, incepe sa se imbogateasca „pe cheltuiala Marii Britanii". Saptaminalul britanic afirma ca majoritatea banilor romanilor din Tandarei provin din activitati penale. Publicatia il citeaza pe comisarul-sef Stan Bitlan, seful Politiei judetului Ialomita, care ar fi declarat ca locuitorii orasului Tandarei care s-au mutat in Marea Britanie isi cistiga banii in trei feluri: „Furind, cersind sau din ajutoare sociale. Trimit banii acasa, ca si ceilalti imigranti, ca sa-si ridice case noi, sa-si ia masini scumpe si alte lucruri".

Comisarul-sef Bitlan a fost contactat ieri, dar avea telefonul mobil inchis. Conducerea Politiei Romane a trimis un comunicat prin care a incercat sa dreaga busuiocul: „Respingem categoric ideea ca mare parte dintre locuitorii orasului Tandarei care se afla pe teritoriul Marii Britanii se ocupa cu fapte de natura penala. Nu contestam ca unii dintre acestia isi cistiga existenta prin alte mijloace decit cele legale, insa in nici un caz nu putem acredita ideea ca situatia reprezinta un fenomen".