Polonezii care muncesc in Marea Britanie cer ilegal alocatii pentru copiii lor atit in tara natala, cit si in tara care ii gazduieste, relateaza BBC in urma unei investigatii proprii. Regulile Uniunii Europene permit lucratorilor imigranti sa solicit
Polonezii care muncesc in Marea Britanie cer ilegal alocatii pentru copiii lor atit in tara natala, cit si in tara care ii gazduieste, relateaza BBC in urma unei investigatii proprii. Regulile Uniunii Europene permit lucratorilor imigranti sa solicite alocatii pentru copiii lor chiar daca acestia se afla in alta tara. Insa legea mentioneaza ca un copil poate fi inscris in programul de alocatii al unui singur stat. Polonezii au recurs la aceste metode ilegale de a obtine bani bazindu-se pe faptul ca nimeni nu va face verificarile necesare. Guvernul britanic estimeaza pierderile in urma acestor escrocherii la doua miliarde de lire sterline, iar autoritatile poloneze afirma ca aceasta ar fi doar mica parte din totalul pierderilor. Aproape jumatate din cererile pentru alocatii depuse de imigrantii polonezi sint ilegale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.