CNCD va dezbate afirmatiile lui Gigi Becali, care ar desfiinta cluburile pentru gay si ar face cartiere speciale pentru ei.

Liderul PNG-CD vrea sa desfiinteze sex-shopurile, cluburile pentru homosexuali si lesbiene si sa-i izoleze pe membrii comunitatii gay la marginea oraselor, in cartiere speciale, daca ajunge presedinte. „Daca pacatuiesc, nu au decit sa o faca la ei acasa, dar nu sa se mai si laude cu asta. Sa mearga la preot daca au probleme cu capul, ca eu voi desfiinta cluburile de homosexuali si lesbiene, dar si sex-shopurile care au rasarit in toate orasele", a declarat Becali simbata la Arad, citat de NewsIn.

Contactat de Cotidianul, presedintele PNG-CD a revenit asupra declaratiilor initiale. „Nu e obligat sa se duca homosexualul acolo, n-am zis ca-l duc cu forta. (…) Dar eu vreau sa fac ca-n tarile civilizate, cum e-n toata Europa, sa fac strada bulangiilor. Stii ca-i gasesti acolo…", ne-a declarat Becali. Desi refuza sa comenteze afirmatiile sefului sau, avocatul Catalin Dancu, secretarul general al PNG, lasa sa se inteleaga ca altele sint principiile comunitare. „Atita vreme cit principiile in Europa sint clare in privinta respectarii drepturilor minoritatilor, Romania ca tara membra trebuie sa le respecte", spune Dancu.

Reprezentantul comunitatii vizate de afirmatiile sefului PNG, Florin Buhuceanu, spune ca Asociatia ACCEPT va sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), „pentru ca printr-o asemenea declaratie domnul Becali incita la discriminare". „Inainte ca domnul Becali sa ajunga presedinte, e bine sa realizeze timpul in care traim si-n care se afla societatea romaneasca. Asemenea declaratii domnul Becali le putea face fie cind era cioban, fie daca ar fi trait in Germania nazista sau in Rusia comunista", opineaza Buhuceanu, presedintele ACCEPT. De altfel, acuzatiile de fascism la adresa lui Becali nu sint o premiera. In campania electorala din 2004, sloganul „Jur in fata lui Dumnezeu ca voi face o Romanie ca soarele sfint pe cer", a fost comparat cu un vers dintr-un cintec legionar.

Declaratiile de simbata ar putea sa-l coste pe Becali cel mult 8.000 lei. „Daca in urma analizarii dosarului se hotaraste ca fapta este de discriminare, amenda contraventionala este intre 400 si 4.000 de lei in cazul in care vizeaza o persoana fizica si intre 600 si 8.000 de lei daca fapta vizeaza o comunitate sau un grup de persoane", ne-a declarat vicepresedintele CNCD, Corina Comsa.