a€¢ Barometru  BCS (format pdf) Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 6-15 septembrie, plaseaza PD pe primul loc in intentiile de vot ale romanilor, dar cu un procent mai mic decat cel cu care figura pan
a€¢ Barometru  BCS (format pdf) Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 6-15 septembrie, plaseaza PD pe primul loc in intentiile de vot ale romanilor, dar cu un procent mai mic decat cel cu care figura pana acum in sondajele de opinie.

Conform BCS, la alegerile parlamentare de anul viitor, 34,7% dintre romani ar dori sa voteze PD, 19,2% PSD, 15,7% PNL, 10,1% PNG, 5,1% PRM, 4,7% UDMR, 3,2% PLD si 2,1% PC. Daca s-ar crea Uniunea PD-PLD-PNG, ea ar fi votata de 47,8% dintre repondentii BCS, in timp ce Coalitia PSD-PNL ar primi 30,5% din voturi.

Intrebati cum s-a dovedit a fi alianta PSD-PNL din ultimele luni, 35% au spus inutila, 20% daunatoare, iar 18% benefica. Sondajul BCS mai arata ca 57,5% dintre romani vor ca presedintele Traian Basescu sa declanseze procedurile pentru organizarea unui referendum privind introducerea votului uninominal.

In privinta efectelor votului uninominal, 52,2% au spus ca vor ajunge in Parlament doar oamenii cu multi bani, 51,4% au spus ca marii oligarhi isi vor promova oamenii de casa, iar 46,8% au spus ca vor fi mai costisitoare campaniile electorale.  

Sondajul mai arata ca, in alegerile pentru Parlamentul European, PD ar lua 31,7% din voturi, cu o lista cuprinzandu-i pe Sorin Frunzaverde, Petru Filip, Sebastian Bodu, PSD al obtine 18,6% din voturi daca i-a avea pe lista pe Victor Ponta, Titus Corlatean, Vasile Puscas, iar PNL ar putea lua 17,8% daca lista de candidati i-ar cuprinde pe Adrian Cioroianu, Taodor Melescanu, Ovidiu Silaghi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.