Mii de bucuresteni au batut la picior sambata noaptea zonele centrale ale Capitalei, ca sa petreaca prima editie a evenimentului "Noaptea Alba". Din program nu a lipsit nimic. In Piata Constitutiei au fost concerte, proiectii cu laser, scene de arta
Mii de bucuresteni au batut la picior sambata noaptea zonele centrale ale Capitalei, ca sa petreaca prima editie a evenimentului "Noaptea Alba". Din program nu a lipsit nimic. In Piata Constitutiei au fost concerte, proiectii cu laser, scene de arta urbana, dar si momente create pe loc de prezentatori, ca sa-si evidentieze mai bine glumitele si spiritul ludic.

Maratonul "Noptii Albe", eveniment organizat de Primaria Capitalei si ArCuB, s-a consumat asa. Petrecerea s-a tinut in Piata Constitutiei, unde pe trei scene special amenjate au cantat atat trupe autohtone, cunoscute de publicul larg (Proconsul si moldovenii de la Zdob si Zdub), dar si formatii internationale (Le Arti per via, Malabar, Saltimbaco Italiano), inedite prin faptul ca isi pun in scena show-ul, intr-un registru usor nonconformist. Astfel, o trupa ne-a dovedit ca se poate canta la fel de bine din tobe, saxofon sau alte instrumente, nu numai din pozitia ce presupune picioarele pe pamant si spatele drept, dar si suspendat de niste franghii in aer, in pozitie paralela cu solul. Iar o femei-circar - dintr-o formatie care era imbracata cu haine de papusi si facea acrobatii cu picioroange - ne-a aratat ca plictiseala poate aparea si la inaltime, pe un cerc suspendat de o gargarita uriasa. Dupa cum s-a putut observa la femeia-circar, metodele antiplictis la care recurgi atunci cand esti la inaltime nu difera mult de cele de pe pamant: te poti apleca usurel pe spate, pana ce auzi discutiile din spatele scenei, si sa participi cateva minute la ele.

Decorul petrecerii a fost completat de proiectii gigantice cu arta urbana, fotografii sau grafica, pe zidurile Palatului Parlamentului.


MIRESE SI RITMURI DIN CONGO. In toiul spectacolului, cand nici macar mana pusa stresina la frunte nu te mai ajuta sa cuprinzi multimea cu privirea, muzica formatiei suspendate a fost oprita brusc, iar pe scena alaturata doi prezentatori, carora le placea sa se auda vorbind, ne-au aratat niste mirese culese la repezeala din public. Moment nobil si plin de politete la adresa trupei intrerupte ca la armata, cu eficienta butonului "pause" a unei telecomenzi. Scopul? Publicul a trebuit sa decida, fie prin hahaieli, fie prin onomatopee admirative, care dintre mirese pleaca moca sa vada cum va fi "Noaptea Alba" a Parisului. Castigatoarea a fost desemnata dupa cateva minute de exaltari si caderi in noroaiele spiritului gregar, iar ca recompensa-bonus, unul dintre prezentatori a picat, cu gesturi teatrale, la picioarele ei. Repusa pe "play", trupa invitata si-a reluat ritmurile cu accente africane, cadentand topaielile si buna dispozitie ale bucurestenilor si facand sa se treaca mai repede peste gagul prezentatorilor.


CAPITALE. "Noaptea Alba" s-a incheiat in zori, pe Splaiul Independentei, unde a avut loc un show cu lasere pe un ecran de apa. Mai mult, bucurestenii au putut vedea panorama orasului de la Arcul de Triumf, vizita gratuit muzeele sau merge la o piesa de teatru. Evenimentul mai este sarbatorit si in alte cinci capitale europene: Paris, Madrid, Riga, Roma si Bruxelles.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.