Ar putea fi cea mai frumoasa stire a saptamanii. Faptul ca azi, duminica, pe la pranz, toamna intra in vietile noastre, din punct de vedere as­tro­no­­mic. Depinde cum o primim. Sunt multi cei carora nu le
Ar putea fi cea mai frumoasa stire a saptamanii. Faptul ca azi, duminica, pe la pranz, toamna intra in vietile noastre, din punct de vedere as­tro­no­­mic. Depinde cum o primim. Sunt multi cei carora nu le place toamna. Considerand ca acum totul moare, ca intunericul mananca din lumina. Si cum specialistii spun ca lipsa lu­mi­nii duce la scaderea optimismului, va dati seamaa€¦ Multi sunt si cei ca­ro­ra nu le plac metaforele. Considerandu-le ascunzisul cuvantului spus pe sleau. Poate asa e. Dar avem ne­vo­ie de metafora, asa cum avem ne­voie de toamna. Sau de superbul slagar "Lasa-mi, toamna, pomii verzi", ce poate fi ascultat astazi pe Jurnalul National Online (www.jurnalul.ro), accesand pagina de des­chi­de­re a Editiei Speciale dedicate toam­nei. Acest anotimp ne trezeste la viata in felul lui. Prin baltoace, mi­ze­rie, frunze umede si grija zilei de mai­ne (care exista in toate anotimpu­ri­le, dar acum e mai asidua). Prin pu­ti­ne zile frumoase, dar acelea de ex­cep­tie, prin vechi carti pe care vara nu le cautam. Acum curatam uitate borcane, pentru repetate dulceturi. Toamna are pu­ti­na clorofila, dar de calitate! Si, desi­gur, stiti ca exista o singura substanta, care este cheia tuturor trans­for­ma­rilor: clorofila. Toamna e cameleonica precum viata si are frunza rosie in loc de ini­ma. Sangele rosu se curata cel mai bine cu "sange verde". Puterea interi­oa­ra face res­tul. Pe sleau: sa la­sam toamna sa intre asa cum e in vietile noastre, asa cum sunt ele? Depinde. Este cea mai frumoasa sti­re a sap­ta­ma­nii: "Toamna vine in acest an du­mi­nica, 23 sep­tem­brie, la ora 12:51". Scurt, concis, la obiect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.