Ieri, bucurestenii au avut parte de o dubla sar­ba­toa­re. Au celebrat Zilele Ora­su­lui, la 548 de ani de la pri­ma atestare documentara si s-au bucurat de prima editie a evenimentulu
Ieri, bucurestenii au avut parte de o dubla sar­ba­toa­re. Au celebrat Zilele Ora­su­lui, la 548 de ani de la pri­ma atestare documentara si s-au bucurat de prima editie a evenimentului european "Noapte Alba". Pe ritmuri de muzica si voie-buna, distractia s-a incins pana in zori. Centrul Bucurestiul s-a transformat sea­­ra trecuta intr-o ma­re scena. Un de­cor complet, cu ac­tori si spectatori deopotriva pe ma­su­ra. "Noptea Alba" este un eveniment cultural foarte popular in intreaga Europa, iar anul acesta organizatorii - Primaria Capitalei impreuna cu ARCUB - s-au gandit sa-l planifice in asa fel incat sa coincida cu Zilele Bucurestiului.  OFERTA? VARIATA. Maratonul "Noptii Albe" a inceput ieri la ora 18:00, ter­mi­nan­du-se astazi, in zori, in jurul orei 4:00. In zona Piata Unirii - Bulevardul Unirii si Piata Constitutiei a fost creat un spatiu special in care au fost amplasate trei scene pentru concerte, parade, videopro­iectii, jocuri de lumini si focuri de artificii. Oferta, una extrem de va­ri­ata, potri­vita atat pentru gustu­ri­le celor mici, cat si pe placul celor mari. Din program nu a lipsit aproa­pe nimic! Vizite gratuite la ga­­lerii si la muzee, expozitii de gra­ffiti, teatru si spectacole de stra­da si focuri de artificii. Toate acestea amplificate de bucuria de a des­coperi Bucurestiul noptea intr-o atmosfera de distractie si voie-buna! Si cum muzica este su­fle­tul oricarei petreceri, nu au lipsit nici reprezentatiile unor trupe internationale precum "Le Arti per Via" (teatru stradal si grup folk), Malabar (renumita trupa franceza de teatru stradal), Sal­tim­banco Itali­ano (cu trei spectacole: parada pa­pu­silor gigant, carnaval show si vertical concert), dar au fost pre­zenti si artistii autohtoni: Proconsul si Zdob si Zdub. Atmosfera speciala a fost completata de un im­pre­si­o­nant show multimedia si la­ser, proiectat pe un ecran imens de pe raul Dambovita, Palatul Parlamentului a fost in­va­luit in pro­iectii, in Piata Consti­tu­tiei fiind am­pla­sa­ta o structura gonflabila de mari dimensiuni al­ca­tu­i­ta din labirinturi si tunele.   DE LA INAL­TI­ME! O alta surpriza pentru pe­tre­caretii nocturni a fost si posi­bi­li­­tatea de a vizita Arcul de Triumf. Astfel, bucurestenii au putut ad­mira Capitala in toata splendoarea ei, chiar de la inaltime. "Noapte Alba este un prilej ca noi toti sa des­co­perim Bucurestiul si noaptea. Dincolo de spectacolele de strada vom avea un spatiu de arta ur­ba­na, un joc spectaculos de lasere. Sunt spectacole unice, ca si pa­ra­dele", a declarat prima­rul Capitalei, Adriean Vi­dea­nu. Mai mult, autoritatile vor sa trans­forme Noaptea Alba intr-un eveniment anul, care sa aiba loc in fiecare toamna, Bucurestiul ala­tu­ran-du-se astfel unor metropole precum Paris, Roma, Riga, Bru­xelles si Madrid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.