Pentru cei care iubesc rockul in gene­ral si genul heavy metal in special, pentru Revelion, o oferta deosebita (si la indemana romanilor) vine nu de la o agentie de turism, ci de la prima­rul unui orasel de pe litoralul bulga
Pentru cei care iubesc rockul in gene­ral si genul heavy metal in special, pentru Revelion, o oferta deosebita (si la indemana romanilor) vine nu de la o agentie de turism, ci de la prima­rul unui orasel de pe litoralul bulga­resc al Marii Negre. Este vorba des­pre Tonco Tonev, "primarul de me­tal" din Kavarna. Potrivit unor infor­ma­tii de ultima ora, la initiativa lui Tonev, la Kavarna va avea loc un "Re­velion special", intitulat Heavy New Year. Intr-un comunicat recent se spune ca "manifestarea va inclu­de muzica live plus mancare si bau­tu­ra gratis pentru toti participantii". Pana acum se stie ca grupul american de symphonic power metal Holyhell ("pastorit" si produs de Joey DeMaio, de la Manowar) va canta la Kavarna la cumpana dintre ani, ur­mand sa confirme si alte formatii de gen. In varsta de 40 de ani, Tonev e cunoscut la nivel international atat pentru pasiunea sa fata de heavy metal, cat si pentru ca a trasformat orasul in care este primar in "capita­la rock a Bulgariei". De profesie avocat, el a organizat in Kavarna concer­te si festivaluri rock, la care au parti­ci­pat nume importante ale genului: Hea­ven and Hell, Manowar, Deep Purple, Motorhead etc. Pe langa faptul ca David Coverdale (ex-Deep Purple, Whitesnake) si Glenn Hughes (ex-Deep Purple, Black Sabbath) au primit titlul de "Cetateni de onoare", pe blocurile din oras sunt uriase picturi murale cu sta­ruri rock. Mai mult, de cand e primar, Tonev a reusit sa reduca drastic so­majul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.