Constienti de esecul motiunii de cenzura, social-democratii santajeaza Guvernul cu o ordonanta de urgenta.

Senatorul social-democrat Serban Nicolae a precizat ieri ca sunt sanse reale ca PSD sa voteze astazi impotriva Ordonantei de Urgent
Constienti de esecul motiunii de cenzura, social-democratii santajeaza Guvernul cu o ordonanta de urgenta.

Senatorul social-democrat Serban Nicolae a precizat ieri ca sunt sanse reale ca PSD sa voteze astazi impotriva Ordonantei de Urgenta 25/2007 privind aprobarea restructurarii Executivului, daca actul va fi inclus pe ordinea de zi. Votul favorabil dat de social-democrati Cabinetului Tariceanu II la debutul acestuia nu reprezinta un cec in alb acordat Palatului Victoria, a mai tinut sa precizeze Nicolae. Contactat de „Gardianul“, senatorul-jurist al PSD Ioan Chelaru a afirmat ca in cazul nevotarii acestei O.U.G., Executivul va ramane „in aer“ si va fi adus, volens-nolens, la masa negocierilor. Senatorul social-democrat a spus ca „a venit momentul ca liderii liberali sa nu mai fie copii si sa nu mai stea cu nasul pe sus, pentru ca tara trebuie guvernata“. Chelaru si-a mai exprimat speranta ca discutiile cu liberalii ar putea demara chiar azi, in cadrul reuniunii Biroului Permanent al Senatului. Solutia social-democratilor este o eschiva, dar are avantajul de a forta mana liberalilor fara a mai fi n ecesar sa se recurga la atat de contestata motiune de cenzura. Social-democratii incearca sa acrediteze ideea conform careia respingerea O.U.G. 25/2007 ar trimite Guvernul in ilegalitate si ar pune chiar sub semnul intrebarii deciziile si actele emise dupa restructurarea cabinetului Tariceanu I. La randul lor, democratii se arata favorabili solutiei PSD. Liderul PD Nicolae Iotcu a afirmat ieri ca senatorii partidului sau vor vota astazi impotriva ordonantei de reorganizare a Guvernului.

Tariceanu are solutii
Pe de alta parte, liberalii arata ca actualul Guvern va ramane in functie, chiar daca O.U.G 25/2007 va fi respinsa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.