Liderii social-democrati isi numara orele pana la Comitetul Executiv care va decide soarta motiunii de cenzura, iar partidul incepe sa arate ca o haita de hiene - toate infometate, dar constiente ca prada e prea mica pentru a le multumi pe toate. Ep
Liderii social-democrati isi numara orele pana la Comitetul Executiv care va decide soarta motiunii de cenzura, iar partidul incepe sa arate ca o haita de hiene - toate infometate, dar constiente ca prada e prea mica pentru a le multumi pe toate. Episodul „Motiunea“ va avea ca efect erodarea partidului, dar conteaza prea putin, atata timp cat multi politicieni de la varf simt ca s-a ivit ocazia perfecta de a ajunge la o pozitie sau de a-si consolida pozitia ierarhica, in detrimentul altor colegi. Sindromul caprei vecinului capata aspecte cinice. Geometria regruparii in PSD este foarte variabila, iar in cazul motiunii se intrevad trei linii principale, fiecare cu beneficii mari pentru initiatorii ei.
Prima ar fi cea a liderilor din teritoriu, care vor bani mai multi de la bugetul de stat si care vad in motiune un instrument de santaj la adresa liberalilor, care ar putea fi retras la un moment dat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.