Grupul lui Bill Gates, amendat cu o jumatate de miliard de euro

Un tribunal al Uniunii Europene a decis, ieri, sa mentina sanctiunile impuse, in 2004, de Comisia Europeana (CE) grupului Microsoft, acuzat ca a abuzat de pozitia sa dominant
Grupul lui Bill Gates, amendat cu o jumatate de miliard de euro

Un tribunal al Uniunii Europene a decis, ieri, sa mentina sanctiunile impuse, in 2004, de Comisia Europeana (CE) grupului Microsoft, acuzat ca a abuzat de pozitia sa dominanta pentru a inlatura companiile concurente mai mici, transmite Reuters. Decizia obliga, de asemenea, cel mai mare producator de software sa plateasca o amenda-record in valoare de 497 milioane de euro si sa ajute rivalii sa-si conecteze produsele la sistemul de operare Windows. Microsoft introdusese, la 7 iunie 2004, la Tribunalul de Prima Instanta o actiune pentru anularea acestei decizii a Executivului european, sau reducerea substantiala a amenzii care i-a fost aplicata. Tribunalul a respins ieri toate punctele apelului grupului Microsoft, cu exceptia celui referitor la decizia CE privind crearea unui organ de monitorizare a implementarii masurilor decise de Bruxelles impotriva grupului american. Decizia este considerata o victorie foarte importanta pentru autoritatile de reglementare in domeniul antitrust. Hotararea instantei este finala, dar exista anumite aspecte juridice care ar putea fi contestate la Inalta Curte a Uniunii Europene. Ca raspuns, Microsoft a anuntat ca va „analiza cu atentie“ decizia justitiei europene inainte de a hotari daca va face apel si a subliniat ca va lua „noi masuri“ pentru respectarea condamnarii din martie 2004.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.