Concluziile preliminare ale procurorilor care ancheteaza tragedia de la Zalau, in care doi adolescenti au murit dupa ce blocul in care locuiau a sarit in aer, confirma ceea ce stiam cu totii din prima clipa: cauza deflagratiei e o defectiune la cond
Concluziile preliminare ale procurorilor care ancheteaza tragedia de la Zalau, in care doi adolescenti au murit dupa ce blocul in care locuiau a sarit in aer, confirma ceea ce stiam cu totii din prima clipa: cauza deflagratiei e o defectiune la conducta de gaze care alimenta imobilul. Expertiza va stabili cu precizie detaliile tehnice ale dezastrului, insa, sincer vorbind, acestea nu-i mai intereseaza pe fostii locatari decat in masura in care cei vinovati pot fi facuti sa plateasca.

Cu siguranta, nimeni nu si-a dorit sa se intample aceasta tragedie. Totusi, ea a avut loc, iar cineva este responsabil. Nu din punct de vedere moral, ci cat se poate de concret. E limpede ca angajatii firmei E.ON, care furnizeaza gaze in Zalau, ar fi trebuit sa verifice in fiecare zi conducta respectiva, daca locatarii le semnalau scurgeri de gaze.

Dincolo de aceste evidente si de probele pe care procurorii le vor administra, cazul releva modul absolut jalnic in care marile companii straine din Romania inteleg sa comunice intr-o situatie de criza. Responsabilii E.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.