Tarifele la cazare in hotelurile de pe litoral vor creste, in sezonul estival 2008, cu 2-5% fata de actualul sezon, fiind posibil sa atinga si 7%, daca alimentele se vor scumpi.

Romanii care isi vor petrece vacantele anul viitor pe litora
Tarifele la cazare in hotelurile de pe litoral vor creste, in sezonul estival 2008, cu 2-5% fata de actualul sezon, fiind posibil sa atinga si 7%, daca alimentele se vor scumpi.

Romanii care isi vor petrece vacantele anul viitor pe litoralul Marii Negre vor plati mai mult pentru cazare. „Majorarile pentru sezonul 2008 variaza intre 2 si 5%, dar ele nu acopera nici macar inflatia“, a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Majorarea ar putea fi chiar de 7%, avand in vedere scumpirea inevitabila a alimentelor, este de parere directorul companiei THR Marea Neagra, Lilica Stan. Chiar si cu aceste cresteri anuntate, o buna parte din locurile de cazare pentru sezonul estival 2008 s-au vandut deja inca din prima zi a Bursei de Turism Litoral de la Mangalia. Agentiile de turism au preferat sudul litoralului, unde au fost contractate 35.000 de locuri, ceea ce inseamna 60% din capacitatea de cazare din aceasta zona.

540 de lei, camera dubla in varf de sezon
Patronii de hoteluri si-au pregatit of erta pentru 2008 si au impartit din nou vara in perioade mai putin faste si in varf de sezon. La un hotel de trei stele din statiunea Mamaia, sase nopti de cazare intr-o camera dubla, in intervalul 1-31 mai, va costa 290 de lei, iar in single - 220 lei. In perioada 1-30 iunie si 26 august-30 septembrie, dubla va fi 400 lei, iar camera simpla, 330 lei. In varf de sezon (1 iulie-25 august), dubla va costa 540 lei, iar single, 470 lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.