Numarul cetatenilor romani si bulgari care au intrat pe teritoriul Marii Britanii a crescut cu 77 la suta in ultimul an, iar Guvernul de la Londra nu stie cati dintre acestia se vor intoarce in tara de origine, relateaza The Daily Telegraph. Crester
Numarul cetatenilor romani si bulgari care au intrat pe teritoriul Marii Britanii a crescut cu 77 la suta in ultimul an, iar Guvernul de la Londra nu stie cati dintre acestia se vor intoarce in tara de origine, relateaza The Daily Telegraph. Cresterea semnificativa a numarului romanilor si bulgarilor va trezi suspiciunea ca multi dintre vizitatori prefera sa ramana in Marea Britanie si sa lucreze la negru, desi Guvernul a limitat la cateva mii vizele de lucru acordate cetatenilor din aceste doua noi state membre ale UE. Romania si Bulgaria au aderat la UE la 1 ianuarie 2007, iar statisticile Oficiului national de statistica arata ca 200.000 de cetateni romani si bulgari au vizitat Marea Britanie in anul incheiat la sfarsitul lunii iulie, fata de 113.000 de vizitatori, in cele 12 luni anterioare, potrivit Daily Telegraph.
Un proiect de rezolutie referitor la protejarea limbii romane, depus la Parlamentul European
Europarlamentarul PD Roberta Anastase a depus la Parlamentul European un proiect de rezolutie cu privire la protejarea limbii romane i n contextul promovarii multilingvismului si diversitatii culturale, atragand atentia asupra violarii drepturilor lingvistice ale minoritatilor romanesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.