Nominalizarea lui Victor Zubkov pentru functia de premier al Rusiei reprezinta o rearanjare a raporturilor de forta din tabara Kremlinului si mareste si mai mult suspansul in privinta succesorului presedintelui Vladimir Putin.

Ridicarea i
Nominalizarea lui Victor Zubkov pentru functia de premier al Rusiei reprezinta o rearanjare a raporturilor de forta din tabara Kremlinului si mareste si mai mult suspansul in privinta succesorului presedintelui Vladimir Putin.

Ridicarea in rang de premier a lui Victor Zubkov, unul dintre apropiatii presedintelui Vladimir Putin, pune paie pe focul cu care Kremlinul isi perpeleste electoratul si cancelariile occidentale. Stupoarea a fost cu atat mai mare cu cat pana miercuri, vicepremierii Serghei Ivanov si Dmitri Medvedev erau receptati ca principalii pretendenti la functia de presedinte, pe care Putin o va elibera in martie 2008, iar functia de premier era vazuta ca o trambulina pentru potul cel mare.


STRATEG. Prin aceasta mutare, pe care nu ar fi pariat nimeni nici o copeica, Putin a incercat probabil sa reechilibreze factiunile rivale de la Kremlin, prin numirea ca premier a unui birocrat care sa asigure de fapt un interimat, scrie New York Times. In Rusia, alegerile sunt libere si democratice, dar de fiecare data castiga candidatul sustinut de Kremlin. Intrebat ieri daca ar candida la presedintie, Zubkov a raspuns ca "nu exclude acest lucru". Considerat un "oficial obscur" de jurnalistii de la Washington Post, Zubkov reprezinta probabil cea mai mare cacealma din Rusia anului 2007.


Iepurele ZubkovMajoritatea analistilor sustin ca viitorul candidat la prezidentiale va fi propulsat tot de Putin, insa foarte putini mizeaza pe Viktor Zubkov (foto). "In primul rand, Zubkov e prea batran, sambata va implini 66 de ani, depasind deja cu un an varsta de pensionare. In al doilea rand, nu are orgolii politice. In al treilea rand, rusii nu vor vota pentru Zubkov, nici macar la rugamintea lui Putin", crede Aleksei Muhin, directorul Centrului de informare politica. "Numirea lui Zubkov este mutarea perfecta si logica. De fapt, ea consolideaza pozitia lui Serghei Ivanov".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.