"Uniunea Europeana trebuie sa-si relaxeze criteriile de acceptare a imigrantilor si sa-si deschida portile pentru 20 de milioane de muncitori sezonieri in urmatorii 20 de ani", a declarat comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, intr-un i
"Uniunea Europeana trebuie sa-si relaxeze criteriile de acceptare a imigrantilor si sa-si deschida portile pentru 20 de milioane de muncitori sezonieri in urmatorii 20 de ani", a declarat comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, intr-un interviu acordat pentru Financial Times.

Mesajul oficialului european va fi transmis, oficial, ministrilor prezenti la Lisabona, la Conferinta privind migratia legala a fortei de munca. Comisarul pentru Justitie crede ca UE trebuie sa inceteze sa ridice bariere si sa sustina un program prin care sa creeze conditii muncitorilor din Africa si Asia.  

"Trebuie sa privim imigratia nu ca pe o amenintare, ci ca pe un fenomen pozitiv, inevitabil al lumii de azi", considera comisarul european. Acesta a mai atras atentia ca Europa trebuie sa faca fata concurentei Canadei, Australiei si SUA.

CARTEA ALBASTRA. Luna viitoare, comisarul va propune introducerea unui nou permis de sejur numit "cartea albastra", dupa modelul cartii verzi americane. Documentul ar permite posesorilor sai sa se deplaseze in spatiul european. Dupa cinci ani consecutivi de sedere in tara respectiva, muncitorii vor putea ramane definitiv acolo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.