Capitala Marii Britanii, Londra, a detronat capitala japoneza, Tokyo, in topul oraselor cu cele mai scumpe restaurante, potrivit unui clasament publicat in ghidul gastronomic specializat in restaurante si hoteluri de lux Zagat, informeaza AFP. Cu o n
Capitala Marii Britanii, Londra, a detronat capitala japoneza, Tokyo, in topul oraselor cu cele mai scumpe restaurante, potrivit unui clasament publicat in ghidul gastronomic specializat in restaurante si hoteluri de lux Zagat, informeaza AFP. Cu o nota de plata medie de 39,09 lire sterline (57,40 euro) pentru o masa compusa din trei feluri de mancare, capitala britanica a inregistrat o crestere de 2,9% a costului unei iesiri la restaurant fata de 2006, potrivit specialistilor de la ghidul Zagat. Londra se situeaza astfel pe primul loc in topul oraselor cu cele mai scumpe restaurante, detronand liderul de anul trecut, Tokyo, care a coborat pe locul al treilea, unde o nota de plata medie ajunge la 35,10 lire sterline (51,54 euro). Pe locul al doilea s-a situat Paris, unde nota de plata medie la un restaurant se ridica la suma de 35,37 lire sterline (51,93 euro). La New York, o masa la restaurant de calitate medie costa 19,30 lire sterline (28,47 euro). Londonezii merg la restaurant, in medie, de 2,5 ori pe saptamana, fata de locuitorii orasului New York, 3,4 ori, si ai orasului Tokyo, 3,6 ori. La studiu au participat intre cinci si zece mii de persoane din 45 de orase din intreaga lume. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.