Cu o luna si o saptamana inainte de legislativele anticipate, premierul polonez a anuntat ca declanseaza razboiul impotriva oligarhilor si a "Poloniei imbogatitilor", mesaj cu care partidul sau, Lege si Justitie, spera sa obtina majoritatea parlament
Cu o luna si o saptamana inainte de legislativele anticipate, premierul polonez a anuntat ca declanseaza razboiul impotriva oligarhilor si a "Poloniei imbogatitilor", mesaj cu care partidul sau, Lege si Justitie, spera sa obtina majoritatea parlamentara.

Au doua mari defecte: s-au imbogatit pe cai suspecte si controleaza mass-media din Polonia. La acestea se adauga un pacat de neiertat: sunt ostili actualei echipe aflate la guvernare. Asa ii descrie premierul Jaroslaw Kaczynski pe oligarhii Poloniei, carora le-a declarat razboi deschis cu o luna si o saptamana inainte de legislativele anticipate.
Intr-un interviu acordat publicatiei Rzeczpospolita si preluat de AFP, prim-ministrul conservator a facut din oligarhi calul de bataie al campaniei electorale a partidului Lege si Justitie din care fac parte atat premierul cat si fratele sau geaman, Lech, aflat in fruntea tarii.

"Prefer persoanele care pun bazele unor intreprinderi, de pilda, in comparatie cu cele care scot bani numai din intermedieri, vanzand si cumparand repede. Nu voi tolera oligarhia", a spus Kaczynski. Premierul a avut numai critici la adresa "imbogatitilor Poloniei". Acestia isi datoreaza averile "relatiilor dubioase cu politicienii din regimurile trecute". Daca ar fi obtinut banii pe cai cinstite, spune premierul, nu ar fi fost nici o problema.


"MOGULII PRESEI". O alta acuzatie pe care Jaroslaw Kaczynski le-a adus-o oligarhilor polonezi este controlul pe care il exercita asupra mass-media din aceasta tara. "Nu exista nici un dubiu ca materialele de presa negative de care avem parte sunt legate de proastele relatii pe care guvernul meu le are cu oligarhia. Mass-media e controlata, in proportie covarsitoare, de oligarhi", a spus seful Executivului de la Varsovia, tunand impotriva "mogulilor presei". AFP comenteaza ca, in realitate, nu bogatii Poloniei controleaza presa, ci trusturile straine care au investit masiv in mass-media din aceasta tara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.