Voturi in functie de interese si de culoare politica, dispute la aproape fiecare proiect de hotarare, cu alte cuvinte asa s-a desfasurat sedinta de ieri a Consiliului General al Capitalei. Intorsi din concedii, alesii locali au avut che

  Voturi in functie de interese si de culoare politica, dispute la aproape fiecare proiect de hotarare, cu alte cuvinte asa s-a desfasurat sedinta de ieri a Consiliului General al Capitalei. Intorsi din concedii, alesii locali au avut chef de cearta inca din primele minute ale intalnirii. Renovarea salii de sedinte a Consiliului, investitie ce se apropia de un milion de euro, a dat startul replicilor de mahala. Intr-un final, proiectul care viza inclusiv modernizarea sistemului de vot, elimininand suspiciunile (inca se numara mainile ridicate ale consilierilor), a fost respins.   Proiectul privind angajarea a sase case de avocatura pentru a-i apara pe consilieri in instante a incins iar spiritele. Pana la urma initiativa a fost aprobata chiar daca unii alesi, la randul lor avocati, reprezentand unele interese, n-au fost evident de acord cu proiectul. La baza a stat de fapt esecul in cazul Bordei, consilierii fiind obligati sa plateasca daune in valoare de peste 17 milioane de euro. In prezent, Consiliul general are in jur de 30.000 de procese pe rol. Onorariile avocatilor vor fi platite din bugetul municipal. Dupa lungi discutii contradictorii au trecut si cateva proiecte legate de infrastructura Capitalei, strapungeri, reparatii si modernizari ale unor artere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.