Vineri, 14 septembrie, incepe prima editie a Campionatului de Gatit in aer liber, eveniment ce se desfasoara in curtea Castelului din Gilau (Cluj). Potrivit organizatorilor, editia de anul acesta este prezidata de catre starul canadian Robert Rainfor
Vineri, 14 septembrie, incepe prima editie a Campionatului de Gatit in aer liber, eveniment ce se desfasoara in curtea Castelului din Gilau (Cluj). Potrivit organizatorilor, editia de anul acesta este prezidata de catre starul canadian Robert Rainford, cunoscut publicului din lumea intreaga ca realizator al show-ului de gastronomie "Licence to Grill". Probele pentru care pot opta cei inscrisi sunt: gratar, plita sau ceaun (pentru Sectiunea de mancaruri gatite in aer liber) sau hrana rece, dulciuri, creatie culinara si meniuri alternative (pentru Expozitia de arta culinara). Potrivit organizatorilor, Campionatul este un demers cultural, un spatiu al celei de-a "treia culturi", menit sa inlesneasca apropierea, dialogul si comunicarea reala pe toate palierele esentiale ale existentei. Organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA, http://www.aceea.ro), Campionatul de Gatit in Aer Liber de la Gilau va pune in joc un Mare Premiu in valoare de 1000 de Euro, dar va oferi concurentilor (care pot fi profesionisti sau amatori) si numeroase alte surprize. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, alaturi de Robert Rainford, in juriul de la Gilau va participa si Karl Jones, reprezentant al Fundatiei "Fifteen Cornwall", unul dintre proiectele in care este implicat un alt celebru realizator de show-uri pe teme gastronomice, britanicul Jamie Oliver. (C.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.