Executivul a abrogat articolul 2 din HG 709 din 12 iulie 2005 privind recunoasterea infiintarii Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), incalcand Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.

In acest articol se prevedea ca "statutul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti este cel adoptat de Adunarea generala a comerciantilor din 15 aprilie 2005" si ca "organele de conducere ale Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti sunt cele alese de Adunarea generala a comerciantilor din 15 aprilie 2005, iar patrimoniul initial al Camerei este cel stabilit de aceeasi Adunare generala". Intrebarea care se pune este ce se va intampla cu CCIB daca ii va disparea patrimoniul si ce interes are Guvernul sa se amestece in organizarea unui ONG?

Conducerea executiva a CCIB a convocat de urgenta o reuniune extraordinara a Colegiului de Conducere, pentru a decide care sunt modalitatile "cele mai eficiente" de aparare, se arata intr-un comunicat al CCIB.

IMIXTIUNE. Decizia Guvernul reaprinde lupta pentru patrimoniul existent in sistemul cameral, lupta care dureaza din anul 2002. Abrogarea s-a facut la solicitarea si pe baza unei note de fundamentare semnate de Ovidiu Silaghi, ministru pentru IMM, comert, turism si profesii liberale, dar fara consultarea in prealabil a CCIB, asa cum cere Legea 52/2003, se arata intr-un comunicat de presa al CCIB.

Proiectul de Hotarare care a anulat articolul 2 din  HG 709 nu a figurat pe ordinea de zi a sedintei Executivului din 11 septembrie si nici nu a fost publicat imediat pe site-ul Guvernului, asa cum s-a facut in cazul celorlalte documente adoptate in aceeasi sedinta a Executivului. "Cine este in spatele ministrului Silaghi, avand suficienta putere pentru a impune astfel de actiuni?", se mai arata in comunicat.