PREMIERA - Trupa din Romania invitata in Danemarca  Clubul The Rock din Copenhaga este unul dintre cele mai renumite cluburi din nordul Europei, unde au cantat nume mari ale genului, precum Dokken, Kingdome Come, Evergrey sau Within Temptation.
PREMIERA - Trupa din Romania invitata in Danemarca  Clubul The Rock din Copenhaga este unul dintre cele mai renumite cluburi din nordul Europei, unde au cantat nume mari ale genului, precum Dokken, Kingdome Come, Evergrey sau Within Temptation. Prima trupa autohtona invitata sa cante intr-unul dintre cele mai renumite cluburi rock din Europa se numeste Danger. In acest an, formatia a evoluat pe aceeasi scena cu Prodigy, Incubus si The Cult. Dupa concertul din Copenhaga (cu trupa locala in deschidere si 70 de coroane biletul de intrare) Danger are programate concerte in tara (Dorohoi, Baia Mare, Calarasi, Cugir, Petrila, Caransebes) si la Bucuresti (20 octombrie).  Danger a luat fiinta in 1999, bazele formatiei fiind puse de Diana si Amalia. De-a lungul anilor, componenta trupei s-a schimbat de mai multe ori, printre membrii ei regasindu-se instrumentisti de valoare. In 2002 trupa a primit trofeul oferit "Celui mai bun grup muzical din vestul tarii", distinctie care a dus la schimbarea modului de exprimare, de la rock dur spre pop-rock melodios. La sfarsitul lui 2004 apare albumul de debut, intitulat "15.000 V", lansarea fiind filmata de MTV si redata integral pe acest post. Acum Danger abordeaza genul industrial alternativ, cu multa percutie si sintetizator. Danger este considerata singura trupa de acest gen cu voci feminine din Europa, in 2006 fiind invitata sa cante la festivaluri rock desfasurate la Amsterdam si Wurzburg. In prezent, trupa pregateste un nou album, ce va aparea pe piata, posibil, pana la sfarsitul acestui an la A&A Records, cu care Danger a semnat deja un contract. Albumul va contine douasprezece piese, primul single fiind intitulat "Industrial".   Pericol: Rock Industrial Videoclipurile formatiei au fost realizate cu bugete destul de mari, "De cand ai plecat", de pe primul disc, fiind pana acum singurul clip din Romania in care au fost realizate scene de razboi reale si s-au folosit peste 100 kg de trotil si peste 150 de figuranti. Cu un buget ceva mai mic si la clipul "O lume de prosti" au participat peste 60 de figuranti. La inceputul lui 2005, grupul s-a "sucit", revenind la rock, in timp ce ultimele piese pot fi incluse in genul industrial. Dupa mai multe incercari, la inceputul lui 2006 Goda a parasit trupa din motive personale, iar in locul lui a venit Razvan Crivaci. In acest an, formatia ajunge la urmatoarea alcatuire: Diana Pop si Amalia Jakab - voce si percutie, Vlad Todor - bas si David Ciente - clape. Ultimii veniti sunt Dan Ionescu, considerat urmasul celebrului George Patranoiu (ex-Taxi), si tobosarul Andrei Barbulescu (Taxi, Krypton, Timpuri Noi) si care l-a inlocuit pe Gabi Dragan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.