50 de ani de cariera Sala Mare a Palatului a gazduit ieri conferinta de presa organizata cu prilejul implinirii a 50 de ani de cand maestrul Dan Grigore si-a inceput cariera muzicala. A trecut deja jumatate de veac in care, prin muzica sa, maest
50 de ani de cariera Sala Mare a Palatului a gazduit ieri conferinta de presa organizata cu prilejul implinirii a 50 de ani de cand maestrul Dan Grigore si-a inceput cariera muzicala. A trecut deja jumatate de veac in care, prin muzica sa, maestrul s-a afirmat ca fiind o valoare incontestabila a culturii romanesti.   Concert aniversar. Rodul activitatii sale s-a concretizat in concertul jubiliar care va avea loc vineri, 14 septembrie, la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, alaturi de Filarmonica din Dresda si Corul National al Spaniei, sub bagheta lui Raphael Fruhbeck De Burgos. "Am aparut pe scena sub zodia lui Enescu si ma mandresc cu asta", a spus pianistul, precizand ca a cantat de-a lungul carierei lucrari de George Enescu din China si pana in Coreea de Nord, in Norvegia si in Suedia. "Zodia aceasta enesciana a ajuns si la doamna Enescu, care mi-a cedat pianul Steinway, care acum este la Muzeul Enescu.   Privilegiu. Am avut privilegiul de a lucra si de a studia pe acest pian. Sigur ca zodia enesciana a continuat pentru mine. Am participat apoi la doua sau trei concursuri Enescu. Ma simt onorat ca aceasta modesta cariera a mea este in «Zodia Enescu»", a precizat Dan Grigore. Cele mai frumoase amintiri le are insa din Norvegia: "Ce frumos a compus acest om! Mai veniti si mai cantati", i-a spus publicul norvegian artistului nostru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.