RUGBY - Stejarii" au debutat cu stangul la Cupa Mondiala
Romania a pierdut cu 24-18 meciul cu Italia si are sanse minime de a mai ocupa locul al treilea in grupa C, care i-ar fi asigurat calificarea directa la editia urmatoare.   A
RUGBY - Stejarii" au debutat cu stangul la Cupa Mondiala
Romania a pierdut cu 24-18 meciul cu Italia si are sanse minime de a mai ocupa locul al treilea in grupa C, care i-ar fi asigurat calificarea directa la editia urmatoare.   Asa cum a jucat pe Stade Velodrome din Marsilia, Italia era o echipa de batut. Dupa o prima repriza slaba, la finele careia tabela arata 8-0 pentru "azzurri", ai nostri au avut nevoie de doar opt minute pentru a trece la conducere, iar victoria nu mai parea o himera. A urmat insa eliminarea temporara a lui Manta, pe care italienii au speculat-o la maximum, intorcand definitiv rezultatul. Pana la urma, a castigat echipa mai experimentata, care a stiut sa profite de greselile adversarului.   MULTUMIT. In ciuda acestei infrangeri, managerul general al echipei noastre, Robert Antonin, s-a aratat satisfacut de evolutia "stejarilor", pe care i-a felicitat la cabine. "Trebuia sa ne impunem printr-o lupta colectiva si la nivelul duelurilor. Nu in aparare am pierdut meciul. Insa ne-a lipsit ambitia si putin noroc in atac. Aceasta infrangere ne va folosi pentru meciul cu Scotia. Nu suntem favoriti, dar putem produce o surpriza", a declarat Antonin, care s-a ferit sa comenteze arbitrajul. La randul sau, Sorin Socol a opinat ca echipei i-au lipsit experienta si sangele rece. "Am luat un punct bonus (n.r. - pentru infrangerea la mai putin de 7 puncte), dar nu suntem multumiti. Voiam victoria. Am fost dominati psihic si nu am avut un start bun. Va trebui sa reparam greselile comise si sper ca vom juca mai bine cu Scotia", a spus capitanul echipei nationale.   Inlocuire Indisponibil pentru meciul cu Italia, pilierul Petru Balan a fost diagnosticat cu fractura a meniscului intern la genunchiul stang si nu va putea juca la Cupa Mondiala. El s-a intors la clubul Biarritz, unde medicii nu sunt prea optimisti in privinta unei recuperari rapide. Balan va trebui sa faca pauza inca opt zile, nefiind exclusa chiar o interventie chirurgicala. Locul sau in echipa va fi luat de Ion Paulica, fost jucator la Steaua, care s-a transferat in aceasta vara la clubul englez Bath.   Critici Meciul a fost urmarit cu interes si in Scotia, echipa pe care Romania o va intalni la 18 septembrie. Presa insulara a fost insa critica, considerand ca Romania - Italia candideaza la titlul de cel mai slab meci de pana acum. "Cel mai imbucurator aspect este ca nici una dintre cele doua echipe nu s-a ridicat la un nivel ce i-ar putea ingrijora pe oamenii lui Frank Hadden", a titrat The Scotsman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.