Staff-ul echipei McLaren va aparea la Paris, pentru a doua oara, in fata Consiliului Mondial al FIA, in cadrul scandalului de spionaj reclamat de Ferrari si risca sa fie exclus din circuit. Pe 26 iulie, desi ancheta derulata de FIA a confirmat faptul
Staff-ul echipei McLaren va aparea la Paris, pentru a doua oara, in fata Consiliului Mondial al FIA, in cadrul scandalului de spionaj reclamat de Ferrari si risca sa fie exclus din circuit. Pe 26 iulie, desi ancheta derulata de FIA a confirmat faptul ca McLaren a intrat in posesia unor documente confidentiale apartinand rivalei Ferrari, Consiliul Mondial a decis sa nu impuna sanctiuni din lipsa de probe. Totusi, mai-marii FIA au mentionat ca, in cazul in care se va demonstra pe viitor ca informatiile au fost utilizate in detrimentul competitiei de Formula 1, isi rezerva dreptul de a convoca McLaren din nou in fata Consiliului Mondial, liderul constructorilor riscand sa fie exclus pana la finalul sezonului 2008.
Furtuna declansata de Ferrari impotriva McLaren-Mercedes in afacerea de spionaj industrial din Marele Circ este departe de a se fi potolit. Dupa ce FIA a deschis o ancheta in iulie, fiind informata de Ferrari ca inginerul Nigel Stepney i-a trimis documente confidentiale omologului de la McLaren-Mercedes, Mike Coughlan, Consiliul Mondial al forului international a stabilit ca nu are suficiente dovezi pentru a sanctiona campioana mondiala en-titre. De altfel, patronul McLaren, Ron Dennis (foto), si-a axat apararea pe faptul ca doar inginerul Mike Coughlin, care a realizat monoposturile MP4-22 conduse de Fernando Alonso si Lewis Hamilton, a detinut informatiile primite de la fostul inginer de la Ferrari. Intre timp, insa, ca o ironie a sortii, McLaren-Mercedes a fost din nou convocata in fata Consiliului Mondial in urma unor dezvaluiri senzationale facute chiar de pilotul sau, Fernando Alonso. Campionul mondial a recunoscut in weekend, cu prilejul Marelui Premiu de la Monza, ca a confirmat oficialilor FIA faptul ca a stiut inca de la inceputul sezonului de secretele de reglaj la monoposturile F2007 pilotate de Kimi Raikkonen si Felipe Massa. Dezvaluirile lui Alonso, facute sub o puternica presiune a FIA, au permis redeschiderea cazului in prima instanta. "Membrii Consiliului Mondial trebuie sa inteleaga ceea ce s-a petrecut. Avem noi dovezi si de aceasta data vom putea prezenta totul", a spus imediat patronul Ferrari, Jean Todt. Pe de alta parte, presedintele FIA, Max Mosley, a speculat "isprava" ibericului Alonso si a sesizat Curtea internationala de Apel a FIA, precizand ca ancheta va fi reluata de prima instanta, adica de Consiliul Mondial. Si cum FIA a amenintat ca va fi intransigenta, McLaren risca excluderea din Marele Circ pana la finele sezonului urmator, decizie care, conform cotidianului "Marca", ar duce la demisia lui Ron Dennis, deoarece Mercedes ar prelua controlul prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni si infiintarea unei noi echipe, cu sediul la Woking, care-l va avea ca pilot principal tot pe Fernando Alonso. Sa mai mentionam, insa, ca indiferent de decizia Consiliului Mondial, McLaren sau Ferrari vor putea face apel, astfel ca liderii clasamentelor mondiale de dupa disputarea ultimului Mare Premiu din Brazilia, din 21 octombrie, nu vor fi neaparat si cei care vor ramane in statisticile oficiale ale sezonului 2007 dupa incheierea tuturor procedurilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.