Sub numele "Via Cultura", Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza pentru prima data in acest an, prin centrul sau de proiecte, ArCuB, impreuna cu Directia Cultura si Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, un schimb cultural romano-
Sub numele "Via Cultura", Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza pentru prima data in acest an, prin centrul sau de proiecte, ArCuB, impreuna cu Directia Cultura si Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, un schimb cultural romano-italian programat intre festivalul Zilele Bucurestiului (10-23 septembrie) si Operaestate Festival Veneto.
Pe 12 si 13 septembrie, la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti e programat spectacolul de dans "Piega Canova" (foto). Piesa lui Virgilio Sieni, personalitate internationala a dansului contemporan, apropie publicul roman de realitatea si spiritul italian de azi. Spectacolul e inspirat de operele artistului neoclasic Antonio Canova (1757- 1822), personalitate culturala marcanta a tinutului Veneto, frumusetea statuilor antice grecesti, readusa la viata in stil neoclasic de catre Canova la sfarsitul secolului XVIII, prinzand viata intr-o creatie pe tema puritatii, frumusetii ideale si universale. Un exercitiu fizic a patru dansatori care se misca pe un fundal sonor live, abordand prin acest spectacol coregrafic limbajul avangardist al dansului contemporan.
Proiectul "Piega Canova" este gandit pentru articularea unui spatiu expozitional compus din mai multe camere, in cautarea unei puternice identitati a corpului cu locul respectiv si prezenta subtila dar continua a operei lui Antonio Canova. Un omagiu adresat marelui artist, al carui patrimoniu artistic este strans legat de orasul Bassano, mai ales dupa extraordinarul succes al expozitiei monografice. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.