Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, i-a asigurat pe reprezentantii unor ONG-uri, printre care Sorin Iliesiu - din partea Aliantei Civice si Teodor Maries - presedintele Asociatiei 21 Decembrie, ca nu au fost facute presiuni cu privire
Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, i-a asigurat pe reprezentantii unor ONG-uri, printre care Sorin Iliesiu - din partea Aliantei Civice si Teodor Maries - presedintele Asociatiei 21 Decembrie, ca nu au fost facute presiuni cu privire la solutionarea dosarelor revolutiei si mineriadei din '90.
Reprezentantii asociatiilor prezenti ieri la discutii au solicitat finalizarea cu rapiditate a cercetarilor in cauzele privind revolutia din decembrie 1989 si mineriada din iunie 1990, exprimandu-si increderea ca procurorii pot solutiona intr-un termen rezonabil cel din urma dosar. Totodata, Kovesi a declarat, citata de Mediafax, ca a fost constituita o echipa de patru procurori, din cadrul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa ICCJ, ce lucreaza in acest moment la finalizarea planului de ancheta. La randul sau, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Marius Iacob, a luat masuri organizatorice, in sensul degrevarii de alte dosare a echipei de procurori desemnata pentru solutionarea cauzei privind evenimentele din '90. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.