Dr. Mircea Ghemigian, care l-a taiat, ne linistise, de altfel, anticipat, prin anuntul ca "Veti avea acelasi presedinte pe care l-ati avut". Bun agent electoral, armeanul cel competent. Basescu poate sa-i dea copyright pentru slogan. Bun de folosit i
Dr. Mircea Ghemigian, care l-a taiat, ne linistise, de altfel, anticipat, prin anuntul ca "Veti avea acelasi presedinte pe care l-ati avut". Bun agent electoral, armeanul cel competent. Basescu poate sa-i dea copyright pentru slogan. Bun de folosit in competitia pentru realegere. Doar n-o sa fie doar Tariceanu I si Tariceanu II, trebuie sa fie si Basescu II. Desi s-ar putea ca pana in 2009 sa nu-i mai ramana nimic de tocat pe scena politica interna. Iar in relatiile internationale ar continua sa vorbeasca la oglinda, pentru care s-a pregatit asiduu in mandatul actual.
Simpatica si remarca lt-col. dr. Laurentiu Ene, aceea ca presedintele este pacientul pe care si l-ar dori orice anestezist. N-a explicat de ce, dar ca fiica de medic anestezist care, de altfel, l-a avut ca foarte bun secundar pe dr. Ene, imi pot imagina. Pacient ideal in sensul ca raspunde la anestezice, adoarme si se trezeste fara efecte secundare si cu pofta de tigara. Comandantul SMC, gen. dr. Ioan Sarbu, a plusat, informandu-ne ca "presedintele nostru este pacientul pe care si l-ar dori nu doar orice anestezist, ci orice medic". Nici generalul n-a explicat de ce. Ca medic profesionist nu-ti amintesti cine e pacientul de pe masa de operatie, in preoperator sau in timpul operatiei. Daca o faci, taiete! Gata cu Pacientul Roman. Care i-a laudat pe medici ca a fost privilegiat. Lauda ca insulta.
Evident ca echipa medicala s-a compus din profesionisti. Doar ca au fost atat de incantati ca au scapat, incat au descarcat elogii. Si se acumulase ceva adrenalina, din iunie pana acum. Remarcabila confidentialitate. La americani, presedintele tarii si daca are un abces dentar se da comunicat medical. Iar natiunea e tinuta la curent. Nu de mult, presedintele Bush II a avut o interventie chirurgicala pe colon, iar pentru ora cat a durat anestezia generala si-a delegat atributiile catre vicepresedintele Dick Cheney. Al nostru n-a facut-o nici cand a fost o saptamana la Viena, cu hernia de disc. De altfel, regula noastra, data de CSAT, e super-originala. Cu situatiile de necesitate medicala prezidentiala se ocupa SPP. Secret Service-ul dambovitean care scapa armamentul prin Piata Universitatii. De unde si competenta in medicina.
Bine ca n-a fost nimic grav cu presedintele. Sincer, aveam disponibilitatea sa-i acord beneficiul dubiului, cum zice americanul. Adica sa-i dau circumstante atenuante. In sensul ca tendintele hipertiroidiene l-ar fi absolvit partial pe seful statului pentru impulsivitatile in cascada. Ma gandeam ca din cauza glandei nu se putea controla. Si chiar imi reprosam ca poate am fost prea rea cand l-am criticat pentru toate cele, fara sa stiu ca bietul om e bolnav cu tiroida. Ceea ce, daca n-am fi doar un popor cu care se poate face orice, ar fi trebuit sa stim. Nu de alta, dar sa nu-l mai judecam atat de aspru pe domnul presedinte, ci, dimpotriva, sa o punem pe seama bolii. Si sa-l trimitem la tratament.
Dar la Basescu nu e de la tiroida. Asa ne-a informat dr. Ghemigian. A zis ca glanda nu i-a afectat in nici un fel comportamentul. Rezulta ca omul e necenzurat din fire. Fara lecuire. Ca dovada, exaltarea cu armeanul bun si competent ca exceptie. Ca sa inteleaga si pisica lui Varujan. "Acesti bolnavi care ne guverneaza", vechea poveste. Ramane totusi sa se stabileasca diagnosticul. O fi Traian Basescu pacientul pe care si l-ar dori orice medic. Nu insa si orice popor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.