Deputatul independent Nati Meir a fost audiat ieri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu o mita pe care acesta sustine ca liderii PD i-au oferit-o in schimbul semnarii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Este vor
Deputatul independent Nati Meir a fost audiat ieri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu o mita pe care acesta sustine ca liderii PD i-au oferit-o in schimbul semnarii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Este vorba despre promisiunea facuta de PD lui Nati Meir ca va fi pus in varful listei pentru Camera Deputatilor la viitoarele alegeri parlamentare. Promisiune de care democratii nu s-au mai achitat niciodata.
Dosarul de la DNA s-a constituit dupa ce Nati Meir a trimis o adresa conducerii Camerei Deputatilor, in care explica motivul iesirii sale din PD, la nici doua saptamani dupa ce a semnat motiunea de cenzura depusa de democrati in primavara. In documentul respectiv, Meir explica faptul ca semnatura sa de pe motiunea de cenzura este autentica, insa le aducea la cunostinta celor din Biroul Permanent al Camerei ca, pentru a semna documentul, i s-a oferit "mita" prin promisiunea ca va fi pus in varful listei pentru Camera Deputatilor la viitoarele alegeri parlamentare. "Solicit Biroului Permanent sa ia masuri si sa informeze de aceasta situatie Parchetul General", scria Nati Meir conducerii Camerei Deputatilor. Aceasta s-a conformat si a remis documentul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, competenta fiind insa declinata in favoarea DNA.
"Pacalit, pacalit, pacalit"
"M-a pacalit Adriean Videanu si domnul care m-a audiat astazi aproape a plans alaturi de mine si mi-a spus ca am fost pacalit", a spus ieri Meir, precizand ca, alaturi de Videanu, promisiunea - aceea de a fi in varful listei pentru Camera Deputatilor la viitoarele alegeri parlamentare - i-a fost facuta si de Cristian Radulescu, cu girul telefonic al presedintelui Boc, care l-a si felicitat pentru intelegerea incheiata. "Vai de capul unui om simplu sa ajunga pe mana celor de la PD", a mai precizat deputatul. Aparatorul acestuia a declarat ca parlamentarul si-a recunoscut autenticitatea semnaturii de pe motiunea de cenzura a democratilor. "Nu stim daca va mai fi audiat sau daca vor mai fi si altii audiati in aceasta cauza", a spus avocatul. "Am fost pacalit, pacalit, pacalit", a spus Nati Meir, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie.
Motiunea
Dupa cum se stie, la inceputul lunii iunie, Partidul Democrat a initiat motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece", iar Nati Meir a fost unul dintre semnatarii acesteia. Motiunea a fost depusa la Parlament de trei ori, dupa ce, in primele doua dati, s-a constatat ca nu s-a intrunit numarul suficient de semnaturi pentru inregistrarea sa. Liderul PD Emil Boc spunea, dupa prima retrimitere a motiunii la grupurile parlamentare democrate, ca greseala apartine formatiunii pe care o conduce, dar sustinea ca are cele 116 semnaturi necesare, insa a uitat sa o treaca si pe cea a deputatului independent Nati Meir. Pe 20 iunie, Bogdan Olteanu afirma ca Meir a informat Camera Deputatilor ca a demisionat din randurile grupului PD. Conducerea Camerei Deputatilor a decis, ulterior, sa trimita Comisiei juridice sesizarea formulata de deputatul Nati Meir cu privire la faptul ca, pentru semnatura pe care a acceptat sa o puna pe motiunea de cenzura a PD, unii lideri ai acestui partid i-ar fi oferit ceea ce el a numit "mita" sau o "promisiune". Meir declarase ca in cererea prin care isi anunta retragerea din grupul Partidului Democrat a solicitat conducerii Camerei sa trimita materialul sau la Parchetul General pentru cercetarea liderilor PD Emil Boc si Adriean Videanu, pe care ii acuza de "dare de mita". "Mi s-a promis, cand am semnat motiunea de cenzura, ca voi fi cap de lista pentru sefia organizatiei PD Tulcea la viitoarele alegeri. Dupa doua saptamani, Emil Boc "a descoperit" ca am un dosar penal, lucru pe care il stie toata lumea, si si-a retras promisiunea", declara, conform Rompres, Nati Meir la acea vreme. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.