Dacia lanseaza noua generatie a modelului Pick-Up intr-un efort de a-si majora vinzarile pe segmentul vehiculelor utilitare. Inlocuitorul longevivului Papuc va fi comercializat incepind cu 2008.Preturile modelului Logan Pick-Up vor
fi apropiate de cele ale utilitarei Van Renault, proprietarul Automobile Dacia, cel mai important producator autohton de masini, a anuntat ieri la Salonul International de Automobile de la Frankfurt (Germania) ca va lansa o noua generatie a modelului Pick-Up. Autoutilitara va fi disponibila spre vinzare incepind cu prima luna din 2008. Noul model va fi echipat cu motoare pe benzina si diesel de origine Renault si va prelua baza rulanta a modelului Logan MCV. Dacia Logan Pick-Up va dispune de o bena a carei lungime de incarcare este de 1,80 de metri si a carei sarcina utila este de 800 de kilograme. In plus, cabina beneficiaza de un spatiu de depozitare cu volumul de 300 de litri, situat in spatele scaunelor. Deocamdata, oficialii Dacia-Renault nu au anuntat variantele de motorizari care vor fi disponibile si nici preturile de achizitie. Cel mai probabil, noul Pick-Up va avea aceleasi motoare existente pe modelul Van, iar preturile de vinzare vor fi foarte apropiate. La capitolul motorizari, Logan Van este echipat cu doua propulsoare pe benzina de 1,4 litri de 75 de cai-putere si 1,6 litri de 90 de cai-putere. Ca alternativa, este disponibil propulsorul diesel de 1,5 litri si 70 de cai-putere. Preturile de achizitie pentru Van variaza de la 6.700 la 7.300 de euro pentru motorul de 1,4 litri si intre 8.200 si 8.800 de euro pentru dieselul de 1,5 litri. Motorizarea de 1,6 litri este disponibila pentru 7.700 de euro.

Fostul model Pick-Up a fost scos din productie pe 12 decembrie 2006, dupa 35 de ani de existenta, Dacia raminind astfel fara nici un model pe segmentul autoutilitarelor. Modelul Logan Van a inceput sa fie comercializat incepind cu jumatatea lunii februarie, insa vinzarile acestuia nu au reusit sa compenseze scoaterea din productie a ĄPapucului". In primele sapte luni din acest an, Dacia a comercializat modelul Van in 4.464 de unitati. Prin comparatie, vechiul Pick-Up a fost vindut in primele sapte luni din 2006 in 7.257 de exemplare, cu 38,5% mai mult decit a reusit Van.

Audi si-a propus sa vinda 950.000 de masini in acest an. Detalii pe www.cotidianul.ro/select