Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt amenintati cu excluderea din PSD pentru criticile pe care le-au adus public motiunii de cenzura promovate de conducerea centrala si implicit lui Mircea Geoana. Avertismentul a venit prin presa de la Dan Tudorache -
Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt amenintati cu excluderea din PSD pentru criticile pe care le-au adus public motiunii de cenzura promovate de conducerea centrala si implicit lui Mircea Geoana. Avertismentul a venit prin presa de la Dan Tudorache - presedintele organizatiei PSD Sector 1 - filiala ai carei membri sunt Iliescu si Nastase. Tudorache este nimeni altul decat cel care, in plin scandal legat de mostenirea matusii Tamara, a cerut excluderea din PSD a lui Nastase. Potrivit unor surse din PSD, Geoana nu este strain de ultima miscare a sefului de la organizatia Sector 1, presedintele social-democrat girand chiar o astfel de actiune.
Varful de lance Tudorache
Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a anuntat ieri ca va solicita organizatiei un mandat privind sanctionarea parlamentarilor PSD care nu semneaza sau nu voteaza motiunea de cenzura, mandat pe care sa-l prezinte in fata Comitetului Executiv National de martea viitoare. "Voi solicita membrilor PSD Sector 1 un mandat cu care sa ma prezint martea viitoare in Comitetul Executiv National. Acest mandat trebuie sa reprezinte un punct de vedere clar privind deputatii si senatorii care nu semneaza sau nu voteaza motiunea de cenzura. Eu propun sanctionarea lor, mergand pana la excludere, dar vom vedea care va fi punctul de vedere al colegilor din organizatie, pentru ca ei vor decide mandatul cu care voi merge la Comitetul Executiv", a declarat Tudorache, citat de Mediafax. Sedinta Organizatiei PSD Sector 1 care a avut loc aseara ii viza pe greii PSD - Ion Iliescu si Adrian Nastase - cei doi contestand sansele de reusita ale motiunii de cenzura. Imediat dupa anuntul lui Tudorache, Geoana a dat o declaratie presei in care a invocat democratia interna de partid. "Fiecare organizatie de partid are o relatie directa cu parlamentarii alesi pe liste si trimisi in Parlament cu sprijinul militantilor si organizatiilor. Este firesc sa fie o relatie biunivoca intre acestia si organizatii", a comentat Geoana, la finalul unei intalniri cu conducerea partidului, pe tema votului uninominal.
Iliescu: "Este nestatutar si necolegial"
Contactat telefonic, Ion Iliescu s-a aratat iritat de actiunea de la Sectorul 1. "Este nestatutar si necolegial. Parlamentarul o data ales e constiinta lui cum sa voteze. Disciplina de partid este cu totul alta chestiune care se combina sau nu cu prima. Deci nu o organizatie de sector sau un oras, nu stiu care, dicteaza comportamentul parlamentarului, ci grupurile parlamentare si conducerea nationala de partid. Nu sectoarele dau dispozitie ce si cum. Adica e putin puerila aceasta chestiune", ne-a declarat Iliescu, mentionand ca nu va participa la sedinta de la Sectorul 1. El l-a atacat pe Geoana, intr-un interviu pentru RRA, penru "imprudenta" lui Geoana de a iesi cu declaratii jignitoare la adresa unor parlamentari. "Asemenea aprecieri (n.red. ca cele referitoare la pesedistii cu dosare grele) reflecta o mentalitate inacceptabila: cine are alta parere trebuie etichetat intr-un fel sau altul! Este un comportament si o mentalitate care nu pot fi acceptate intr-un partid democratic".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.