Acesta este al treilea caz constituit pe numele lui Nastase, de catre procurorii DNA. Potrivit avocatului fostului premier, pana in prezent acesta nu a fost instiintat de solicitarea sefului DNA si nici nu i-au fost aduse la cunostinta invinuirile di
Acesta este al treilea caz constituit pe numele lui Nastase, de catre procurorii DNA. Potrivit avocatului fostului premier, pana in prezent acesta nu a fost instiintat de solicitarea sefului DNA si nici nu i-au fost aduse la cunostinta invinuirile din acest nou dosar. Avocatul a spus ca in nici un caz acest nou dosar nu are vreo legatura cu celelalte doua in care Nastase a fost deja trimis in judecata. Intr-un comunicat din 13 noiembrie 2006, prin care era anuntata trimiterea in judecata a fostului premier, se arata ca Nastase este cercetat intr-un alt dosar penal pentru luare de mita, cercetarile vizand dobandirea proprietatii asupra intregului imobil situat in Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian, imobilul fiind evaluat la peste 1.500.000 de euro. Solicitarea sefului DNA catre Basescu vine dupa ce, in urma cu doua luni, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale normele potrivit carora in cazul fostilor ministri, pentru infractiuni savarsite in exercitiul functiei, se aplica procedurile penale de drept comun. Ieri, Guvernul a modificat legislatia de profil, stabilind ca punerea sub acuzare si trimiterea in judecata a fostilor membri ai Guvernului se vor efectua potrivit Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. (A.G.; O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.