Cat timp sta in celula sa fiti siguri ca puscariasului nu-i arde de remuscari si cainta, ci coace razbunari pe care sa le aplice dupa ce va fi azvarlit dincolo de zidurile puscariei. Orice judiciarist va va confirma acest lucru. Ei bine, e usor de im
Cat timp sta in celula sa fiti siguri ca puscariasului nu-i arde de remuscari si cainta, ci coace razbunari pe care sa le aplice dupa ce va fi azvarlit dincolo de zidurile puscariei. Orice judiciarist va va confirma acest lucru. Ei bine, e usor de imaginat cum va actiona un asemenea fost proscris cand se va pomeni in Parlamentul tarii, acolo unde printre atributiunile dregatoriei sale se numara si dreptul initiativei legislative. E vorba, v-ati prins, in primul rand de Dumitru Dragomir, cel care a insailat un asa-zis proiect de combatere a violentei pe stadioane. Ideea suna bine, insa in formularea sa are un iz de ticalosie si chiar de cinism. In primul rand e o tampenie, intrucat nu trebuie nascocite legi impotriva violentei intr-un spatiu anume, in parcuri, la strand, la concerte, in carciuma ori aiurea, deoarece huliganismul are aceleasi manifestari peste tot. Dragomir a tinut insa la proiectul sau de lege, pe care nu l-ar vota nici un om sanatos la cap, intrucat printre paragrafele acestuia a strecurat si unele care sa-l apere de previzibilele proteste si dezaprobari cu care il vor intampina pana si cei mai civilizati spectatori, ca or avea si amaratii astia dreptate si s-or fi saturat si ei. Va dati seama cata rautate se poate aglomera in capatana acestuia din moment ce prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care doar vor detine o torta? Intr-un interviu acordat "Prosportului" acum aproape un an, Mitica povestea ultima sa experienta din puscarie, cea din 1990. Se plangea acesta ca a fost bagat laolalta cu detinutii de drept comun, care i-au facut viata un infern, fiindca "erau niste bestii, niste animale". Hopaaa, dar ce i-or fi facut? Stim cu totii cum sunt primiti de ceilalti detinuti fostii caralii, asa ca va imaginati cum decurgeau lucrurile imediat dupa Revolutie, unde militienii, ceea ce Mitica fusese, aveau o soarta crunta. Din cate ni-l amintim, acum 17 ani era tanar, frumusel, bucalat..., asa ca... poti sa stii ce s-o fi intamplat pe acolo? Oricum, ideea e ca de aceea ii ameninta pe toti cu puscaria, cum a facut acum cateva saptamani pe aeroport si cu cativa suporteri nu deosebit de obraznici, ca sa se razbune si el pe cine poate, ca sa vada si altii cum a dus-o el la ocna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.