Ministerul Agriculturii sustine agricultura ecologica, dar respecta prevederile comunitare referitoare la posibilitatea cultivarii organismelor modificate genetic, a declarat Gheorghe Albu, secretar de stat, ieri, la intalnirea pe care a avut-o cu re
Ministerul Agriculturii sustine agricultura ecologica, dar respecta prevederile comunitare referitoare la posibilitatea cultivarii organismelor modificate genetic, a declarat Gheorghe Albu, secretar de stat, ieri, la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii Greenpeace.
El a precizat ca va propune ca, in urma unor dezbateri la nivel local, producatorii agricoli sa decida daca vor sau nu sa cultive astfel de plante. Reprezentanti ai Greenpeace au protestat ieri in fata ministerului, solicitand interzicerea importului si cultivarii de organisme modificate genetic (OMG), inclusiv a porumbului MON 810 aprobat in UE. Albu a spus ca institutia nu poate sa ia o decizie de interzicere a OMG, aceasta fiind de competenta Ministerului Mediului, si nu se va opune daca o astfel de hotarare este luata. Greenpeace a facut noua demonstratie impotriva OMG, chiar in curtea Ministerului Agriculturii. Dupa ce si-a anuntat venirea cu o zi inainte, reprezentantii Greenpeace au ajuns la poarta cladirii coborand, in corzi, de pe acoperisul Ministerului Agriculturii, dupa ce au escaladat gardul din spatele institutiei. Astfel au ocolit un refuz din partea autoritatilor de a demonstra. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.