Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, luni seara, la televiziunea nationala, ca in baza controlului la Directia Nationala Anticoruptie, la adresa procurorului sef Doru Tulus s-a facut o plangere privind disparitia unui dosar de la DNA,
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, luni seara, la televiziunea nationala, ca in baza controlului la Directia Nationala Anticoruptie, la adresa procurorului sef Doru Tulus s-a facut o plangere privind disparitia unui dosar de la DNA, iar CSM spune ca dosarul a fost clasat.
"In baza controlului, procurorului Doru Tulus (seful Sectiei de combatere a infractiunilor conexe faptelor de coruptie din DNA - n.r.) i s-a facut o plangere cum ca ar fi disparut un dosar de la DNA", a spus Chiuariu, citat de Mediafax. Ministrul a aratat ca Inspectia CSM a finalizat controlul la DNA si ca rezultatul va arata ca "e un dezastru" in ce priveste numarul dosarelor solutionate si modul in care se solutioneaza acestea. Chiuariu a mai spus ca rezolvarea de catre procurori a 18 dosare din 400 inseamna "foarte putin", iar pentru cele trimise in instanta nu s-a ajuns la o solutie definitiva.
Cazul privind disparitia unui dosar in care ar fi fost implicat procurorul Tulus, reclamat de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii, a fost clasat, ca urmare a constatarii faptului ca respectiva cauza fusese declinata la alt parchet. "Prin rezolutia 44 din 5 septembrie, Comisia de disciplina pentru procurori a dispus clasarea lucrarii referitoare la Doru Tulus, constatand ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare", precizeaza Biroul de presa al CSM. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca nu are ce anume sa ii reproseze ministrului Justitiei in relatia cu CSM, deoarece acesta nu a avut vreo interventie in afara cadrului legal.
Retrimiterea Ordonantei DIICOT la Parlament
Pe de alta parte, ministrul Justitiei a declarat ca va face o cerere de retrimitere de la presedinte la Parlament a Ordonantei de Urgenta 131 privind functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). "Am insistat pentru adaugarea prin lege a acestei ordonante. Nu s-a intrunit numarul de voturi pentru o lege organica. Voi face o cerere de retrimitere de la presedinte la Parlament. Tinem ca activitatea acesteia (DIICOT - n.r.) sa nu fie perturbata", a spus Tudor Chiuariu, citat de Mediafax. In opinia ministrului Justitiei, respingerea in plenul Senatului a Ordonantei DIICOT nu va duce la blocarea activitatii acesteia, pentru ca va cere retrimiterea actului normativ in Parlament. Demnitarul a mai spus ca vor fi facute controale la DIICOT si la celelalte structuri subordonate, pentru a se vedea ce dosare s-au solutionat, precizand ca acest punct va fi pe ordinea de zi a CSM. Ordonanta de Urgenta 131/2006 pentru modificarea Legii privind infiintarea si functionarea DIICOT nu a intrunit, luni, numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata de Senat, Camera decizionala in acest caz. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.