Politia judiciara portugheza a facut cunoscut ca analizele urmelor de sange descoperite in masina inchiriata de catre parintii fetitei britanice Madeleine McCann, disparuta pe 3 mai anul acesta in Portugalia, nu permit sa se afirme cu certitudine
Politia judiciara portugheza a facut cunoscut ca analizele urmelor de sange descoperite in masina inchiriata de catre parintii fetitei britanice Madeleine McCann, disparuta pe 3 mai anul acesta in Portugalia, nu permit sa se afirme cu certitudine ca sangele provine de la fetita, relateaza agentiile de presa straine.
"Nici un rezultat al analizelor respective nu permite sa se spuna cu certitudine ca sangele provine de la X sau Y", a declarat luni seara directorul national al politiei judiciare portugheze, Alipio Ribeiro, la televiziunea publica. "Nu cu o precizie matematica", asa cum pretind unele mass-media, a adaugat el, referindu-se la informatiile din mass-media britanice conform carora rezultatele analizelor efectuate pe esantioanele prelevate de la urmele de sange gasite in masina familiei McCann s-au dovedit compatibile 100% cu ADN-ul lui Maddie. Urmele de sange au fost gasite in portbagajul masinii inchiriate de parintii fetitei, Gerry si Kate McCann, dupa 25 de zile de la disparitia acesteia, la 3 mai a.c. Urmele respective au determinat politia judiciara vinerea trecuta sa-i considere suspecti pe sotii McCann, care au fost totusi lasati in libertate si s-au intors duminica in Marea Britanie. Politia portugheza ii suspecteaza pe sotii McCann de omor involuntar si de ascunderea cadavrului. Concluziile anchetei politiei judiciare vor fi predate zilele acestea procurorului insarcinat cu dosarul Maddie, el urmand sa decida daca ii va convoca sau nu pe sotii McCann pentru a-i audia si eventuale noi masuri de coercitie care pot merge pana la detentia preventiva. Ribeiro a precizat ca, in etapa actuala, nu este avuta in vedere detentia preventiva a parintilor lui Maddie.
Aflati in Marea Britanie, parintii lui Maddie isi exprima increderea ca vor putea "sa-si probeze nevinovatia". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.