O noua inregistrare video incluzand, in introducere, un mesaj, in limba araba, al liderului retelei teroriste Al-Queda, Osama ben Laden, a fost difuzata, ieri, pe Internet, la comemorarea a sase ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, relateaza
O noua inregistrare video incluzand, in introducere, un mesaj, in limba araba, al liderului retelei teroriste Al-Queda, Osama ben Laden, a fost difuzata, ieri, pe Internet, la comemorarea a sase ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, relateaza CNN. Mesajul, subtitrat in limba engleza, este insotit de o fotografie a lui ben Laden.
In introducerea inregistrarii realizate de Al-Queda, o voce identificata ca fiind a lui ben Laden il elogiaza pe Waleed al-Shehri, teroristul saudit aflat, pe 11 septembrie 2001, la bordul cursei 11 a companiei American Airlines, care a lovit turnul de nord al complexului World Trade Center, din New York. Atat vocea, cat si fotografia lui ben Laden sunt similare celor identificate pe o inregistrare video a liderului islamist data publicitatii saptamana trecuta. Inregistrarea transmisa ieri dureaza 47 de minute si include sitestamentul video al lui al-Shehri, cel de-al saptelea terorist implicat in atentatele din 11 septembrie, care lasa posteritatii acest mesaj. Imaginile au fost insotite de logo-ul companiei As-Sahab Media, care este, in mod traditional, interfata gruparii Al-Queda in relatiile cu mediile externe. In opinia ministrului afgan de Externe, Rangeen Dadfar Spanta, citat de Reuters, ben Laden, nu s-ar ascunde in Afganistan, tara unde expertii si militarii americani il cauta de ani de zile. Reprezentantii serviciilor de informatii americane s-au declarat contrariati de barba etalata de ben Laden in inregistrarea video difuzata vinerea trecuta, primul mesaj sosit direct de la teroristul de origine saudita, dupa o tacere de trei ani. In respectivul material, barba teroristului nu mai este grizonata si stufoasa, ci tunsa si vopsita in negru. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.