Este ceea ce ar vrea sa faca, in prezent, Partidul Social Democrat, prin deputatul Ion Stan. Dansul a cerut luni Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca dosarele de Securitate pe care clericii le au la CNSAS sa fie trimise inpoi Bisericii Ortodo
Este ceea ce ar vrea sa faca, in prezent, Partidul Social Democrat, prin deputatul Ion Stan. Dansul a cerut luni Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca dosarele de Securitate pe care clericii le au la CNSAS sa fie trimise inpoi Bisericii Ortodoxe Romane. De ce? Pentru ca ar leza prestigiul ei.
Mai multe intrebari pot fi puse in acest context: de ce tocmai acum, in preziua alegerii noului patriarh? Cum ramane cu principiul fundamental al statului de drept ca toti oamenii sunt egali in fata legii? Cum ramane cu acei clerici care au preferat martiriul degradarii morale impuse de turnatorie? Ce lectie rezulta pentru viitorime, daca cine indrazneste sa scormoneasca trecutul infamant al unui preot comite un pacat capital. Altfel spus, propunerea deputatului PSD Ion Stan introduce nu numai o iertare de pacat retroactiva, neprevazuta de canoane, ci si recompenseaza o categorie de turnatori, slujitorii Bisericii... Daca asta e si pozitia actuala a BOR, cum sa nu te bata gandul ca, in umbra, se pregateste alegerea ca patriarh a unei asemenea persoane incriminabile, deci santajabila?
La polul opus, se afla sugestia fostului suveran al Romaniei, Regele Mihai, ca viitorul patriarh sa marcheze pentru BOR "o viata noua"; cu alte cuvinte, "curatati-va de prelatii delatori si aveti grija pe cine votati ca patriarh!".
Dupa cum se stie, fostul rege apare rar si nu vorbeste degeaba, spre deosebire de politicieni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.