Anita Roddick, fondatoarea companiei britanice de cosmetice Body Shop si una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Marea Britanie, a murit luni seara, la varsta de 64 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale masive. Decesul s-a produs la s
Anita Roddick, fondatoarea companiei britanice de cosmetice Body Shop si una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Marea Britanie, a murit luni seara, la varsta de 64 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale masive. Decesul s-a produs la spitalul din Chichester, sudul Marii Britanii, unde Anita Roddick fusese internata in cursul serii de duminica. In februarie, Roddick a dezvaluit ca sufera de ciroza hepatica, in urma contactarii virusului hepatic C. Conform propriilor declaratii, fondatoarea Body Shop a fost infestata cu virusul hepatic in timpul unei transfuzii efectuate dupa nasterea celei mai mici dintre fiicele sale, Sam, in 1971. "Traiesc in fiecare zi cu sentimentul acut al propriei morti, fapt care ma face sa gust ce mi-a mai ramas cu mult mai multa intensitate", spunea Roddick in februarie. La scurt timp dupa aflarea teribilei vesti a decis sa se implice in campaniile de ajutorare a bolnavilor si de informare a populatiei. In 1976, Anita Roddick, fiica unor emigranti italieni, a pus bazele companiei Body Shop, pornind de la distributia de sapunuri cu extracte de fructe. Compania si-a creat un renume in domeniul produselor cosmetice 100% ecologice si s-a opus violent testarii acestora pe animale. Premierul britanic Gordon Brown este de parere ca Anita Roddick "va ramane in memorie drept una dintre femeile de afaceri cu cel mai mare succes din Marea Britanie si un exemplu pentru femeile care vor sa-si construiasca propriile afaceri". In prezent, Body Shop numara peste 2000 de magazine in lumea intreaga si a fost preluata in 2006 de L'Oreal contra sumei de 1,3 miliarde de euro. (Camelia CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.