Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) va incasa in plus 865,3 milioane lei, iar Ministerului Transporturilor 386,4 milioane lei.
Cheltuielile din bugetul Ministerului Economiei si Finantelor vor creste cu 525,5 milioane lei, i
Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) va incasa in plus 865,3 milioane lei, iar Ministerului Transporturilor 386,4 milioane lei.
Cheltuielile din bugetul Ministerului Economiei si Finantelor vor creste cu 525,5 milioane lei, in principal pentru acordarea subventiilor pe produse si protectie sociala acordate Companiei Nationale a Huilei Petrosani, a subventiilor pentru executarea lucrarilor de conservare si mentinere in siguranta a minelor, precum si pentru acoperirea cheltuielilor de investitii ale firmelor in asigurarea productiei de apa grea in vederea punerii in functiune si completarea necesarului tehnologic la unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda. Ministerului Justitiei va primi 347,9 milioane lei. O suma suplimentara de 143,4 milioane lei va fi acordata Serviciului Roman de Informatii, iar Ministerul Afacerilor Externe va beneficia de 59,9 milioane lei. Pentru Ministerul Culturii vor fi alocate 74,2 milioane lei care sa fie folosite la conservarea monumentelor, lucrarile de constructii si reparatii la unele lacasuri de cult si la Ansamblul Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei Sighet, ca si pentru achizitia de imobile, prin exercitarea dreptului de preemptiune a statului, pentru institutiile de cultura care lucreaza in spatii inchiriate si retrocedate. Aceasta a doua rectificare bugetara nu include si sume pentru achizitionarea a doua avioane destinate Presedintiei, fondurile fiind directionate catre CFR, care a avut prioritate. In proiectul de rectificare a bugetului erau incluse si alocari de fonduri pentru achizitionarea a doua avioane Airbus A 330, prevedere eliminata ulterior.
Cheltuielile bugetului general consolidat reprezinta 17,7% din Produsul Intern Brut si sunt superioare celor aferente anului precedent cu 26,9%, arata ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.