Nu oricine dirijeaza in cadrul Colectiei SIMFONICA, iar Jonathan Carney, acela care are sub bagheta Royal Philharmonic Orchestra,cu ocazia concertelor pentru vioara ale lui Vivaldi, si-a cistigat un renume incontestabil.Jonathan Carney a fost invitat
la RPO de catre Ashkenazy Colectia SIMFONICA va aduce pe 14 septembrie, la doar 7,9 lei, un CD cu cele mai faimoase lucrari semnate Antonio Vivaldi: Concertul pentru vioara in mi major, „Primavara" , Concertul pentru vioara in sol minor, „Vara", Concertul pentru vioara in fa major, „Toamna", si Concertul pentru vioara in fa minor, „Iarna", in interpretarea prestigioasei The Royal Philharmonic Orchestra, avindu-l ca solist si dirijor pe Jonathan Carney. Inregistrarea a fost realizata in octombrie 1993. Apreciat drept unul dintre cei mai importanti concertmaistri ai zilelor noastre, violonistul si dirijorul american Jonathan Carney vine dintr-o familie cu o solida educatie muzicala, atit fratii, cit si parintii sai fiind absolventi ai celebrei scoli de muzica Juilliard din New York. Dupa ce a studiat in Statele Unite ale Americii cu Ivan Galamian si Christine Dethier, s-a mutat la Londra, unde a fost bursier la Royal College of Music.

Dupa numeroase turnee de succes ca solist si dirijor in cele doua Americi, Europa si in Orientul Indepartat cu filarmonicile din Los Angeles, Vancouver si Helsinki, Jonathan Carney a fost invitat de celebrul muzician Vladimir Ashkenazy sa devina dirijor si violonist la Royal Philharmonic Orchestra (RPO). Si-a facut debutul la prestigioasa orchestra in 1991 si de atunci a sustinut numeroase concerte ca violonist sub bagheta unor dirijori de marca precum Daniele Gatti, Yakov Kreizberg si Yuri Temirkonov. Unul dintre turneele sale cele mai spectaculoase a avut loc in America de Sud, avindu-l ca partener pe Yehudi Menuhin. A mai avut colaborari cu „The BBC Philharmonic", „The Residentie Orchestra" din Haga, „Bournemouth Symphony Orchestra" si cu „The Baltimore Symphony". A fost si directorul Ansamblului de Camera al Royal Philharmonic Orchestra impreuna cu care a inregistrat peste 20 de discuri cu muzica de Vivaldi, Brahms, Mozart si Beethoven. El este si promotorul unor importante lucrari de muzica contemporana. Printre compozitorii secolului XX pe care a ales sa-i „dirijeze" sau sa-i interpreteze se numara Witold Lutoslawski, Krzysztof Penderecki, Leos Janacek, Paul Hindemith, Philip Glass, Toru Takemitsu, Maxwell Davis, William Bolcom si John Corigliano.

A colaborat foarte bine cu sora sa, Laurie, tot violonista, impreuna cu care a sustinut concerte in mari orase europene. A fost de cele mai multe ori acompaniat de pianistul Ronan O’Hara. Jonathan Carney cinta pe doua instrumente foarte valoroase, pe un Stradivarius din 1687 si pe o vioara realizata de Domenico Montagnana, celebru lutier venetian din secolul al XVIII-lea.

Afla mai multe despre Colectia Simfonica