Cotidianul „Marca" sustine ca patronul McLaren va prezenta un raport in urma caruia scuderia franceza va fi exclusa automat din Formula 1.

Scandalul de spionaj din Formula 1 a fost cel putin la fel de palpitant precum intrecerile din Campionatul Mondial si se pare ca nu a ajuns inca la punctul culminant. Conform cotidianului „Marca", patronul McLaren-Mercedes, Ron Dennis, va acuza joi, la recursul din fata Consiliului Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), si scuderia franceza Renault de ilegalitati. Potrivit sursei citate, Flavio Briatore, patronul de la Renault, l-a vizitat vinerea trecuta pe Dennis pentru a-l asigura ca nu are nici o legatura cu redeschiderea anchetei FIA si a incercat sa faca pace, insa Ron Dennis nu a acceptat. „Se pare ca in miinile lui Dennis a ajuns un secret de neconfesat de la Renault, o posibila ilegalitate, care ar putea provoca excluderea imediata din CM a echipei franceze. Ron, convins ca Briatore este implicat in cazul de spionaj, este dispus sa moara omorind si vrea sa traga dupa el tot ce poate", noteaza „Marca".

Ron Dennis pregateste un dosar cu acuze si impotriva Ferrari, insa bossul italienilor, Jean Todt, a declarat in „Gazzetta dello Sport" ca nu se teme de nimic si asteapta ca joi sa se faca dreptate. „Se spune ca are si o lista considerabila de elemente tehnice si mecanice complet ilegale. De asemenea, se spune ca a primit sfaturi chiar de la Nigel Stepney, seful mecanicilor de la Ferrari, cel despre care se afirma ca a furat dosarul de 780 de pagini care a trecut la inginerul de la McLaren, Mike Coughlan", mai scrie cotidianul spaniol, fara sa ofere alte detalii. Reamintim ca, pe 26 iulie, Consiliul Mondial al FIA a decis sa nu impuna sanctiuni echipei McLaren, nici in plan sportiv, nici pecuniar, desi s-a confirmat ca cei de la McLaren au intrat in posesia unor documente confidentiale apartinind echipei Ferrari. FIA a anuntat ca a primit noi dovezi referitoare la cazul de spionaj dintre McLaren si Ferrari, scuderia britanica riscind excluderea din acest sezon, dar chiar si din 2008.

Hamilton se teme de somaj Liderul actualului sezon din Formula 1, Lewis Hamilton (foto), se teme ca afacerea de spionaj l-ar putea lasa fara slujba. „Cind te gindesti la situatia la care s-a ajuns, iti spui: «Uau! As putea ramine si fara slujba weekendul viitor». Si atunci ce se va intimpla?. Totul mergea atit de bine si acum acest cutit mare iti taie artera principala. Nu am crezut niciodata ca imi va displacea ceva in F1, dar sint incredibile politica si faptul ca unii vor sa fie mai mari decit altii", a spus Hamilton.