Ministerele Internelor, Muncii, Transporturilor, Justitiei, Finantelor, precum si SRI vor primi cele mai mari sume suplimentare la rectificarea bugetara.

Ministerul Muncii si cel al Internelor vor beneficia de cele mai mari fonduri sup
Ministerele Internelor, Muncii, Transporturilor, Justitiei, Finantelor, precum si SRI vor primi cele mai mari sume suplimentare la rectificarea bugetara.

Ministerul Muncii si cel al Internelor vor beneficia de cele mai mari fonduri suplimentare, alocate prin a doua rectificare bugetara din acest an, deficitul bugetului general consolidat fiind mentinut la valoarea nominala aprobata initial, de 2,8% din Produsul Intern Brut, relateaza MEDIAFAX.

Ministerul Muncii va primi suplimentar de la bugetul de stat 1,3 miliarde de lei pentru plata unor drepturi de asistenta sociala, respectiv a ajutoarelor pentru persoanele cu handicap, pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, precum si pentru plata, incepind cu 1 septembrie, a pensiilor majorate ale agricultorilor, iar Ministerul Internelor va incasa in plus 897,3 milioane de lei pentru finantarea, in principal, a drepturilor salariale si a pensiilor politistilor. Bugetul Ministerului Transporturilor va fi suplimentat cu 386,4 milioane de lei, conform proiectului ordonantei de urgenta privind a doua rectificare a bugetului de stat pe 2007, obtinut de MEDIAFAX, si care ar putea fi aprobat azi de Guvern. Acesti bani vor fi folositi pentru finantarea platilor aferente livrarilor a doua aeronave tip Airbus A-318, a lucrarilor de reparatii la drumuri de interes national, a unor proiecte cu finantare rambursabila derulate de Compania Nationala de Drumuri si a proiectelor cu finantare rambursabila pentru Metrorex. Cheltuielile din bugetul Ministerului Economiei si Finantelor vor creste cu 465,5 milioane de lei, in principal pentru acordarea subventiilor pe produse si protectie sociala acordate Companiei Nationale a Huilei Petrosani.

Ministerul Justitiei va primi 347,9 milioane de lei in principal pentru plata drepturilor cistigate prin hotariri judecatoresti executorii care au ca obiect diferite litigii de munca (prime de vacanta, spor de vechime in munca, spor de anticoruptie).

O suma suplimentara de 143,4 milioane de lei va fi acordata Serviciului Roman de Informatii pentru plata unor drepturi de asistenta sociala recalculate ca urmare a majorarii coeficientilor de ierarhizare a soldelor de functie si pentru acoperirea cheltuielilor cu lucrarile de investitii aferente proiectelor prioritare ale SRI.

La bugetul Cancelariei premierului vor fi varsate in plus 32 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatura a laboratorului de testare al Agentiei Nationale Antidoping si pentru plata rentei viagere acordate sportivilor. Fondurile pentru constructii de locuinte si dezvoltare publica vor fi suplimentate cu 42,9 milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.