Vanzarile AutoItalia au crescut cu 65% AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ssangyong, a vandut 9.804 masini in primele opt luni ale anului, in crestere cu 64,5% fata de intervalul corespunzator din anul 2006, cand a comercializat 5.961 masini. Cea mai bine vanduta marca, din cele cinci pe care le importa AutoItalia, a fost Fiat, cu 5.997 autoturisme livrate in intervalul ianuarie-august, in crestere cu 59% fata de primele opt luni ale anului trecut. (NewsIn)

Investitii de 55 milioane de euro in biogaz Compania germana EnviTec Biogas are in plan construirea a cinci centrale de producere a biogazului in judetul Arad, constructia primei urmand sa inceapa in comuna Zabrani pana la sfarsitul anului. "Valoarea investitiilor prevazute pana in prezent este de 55 milioane de euro, urmand ca suma sa creasca in functie de receptivitatea partenerilor cooptati in proiect", a mentionat Johann-Lucas Orodan, manager in cadrul EnviTec Biogas Arad. (NewsIn) Motorina mai scumpa cu noua bani pe litru Petrom a crescut, incepand de azi-noapte, pretul motorinelor comercializate in statiile Petrom si PetromV cu 0,09 lei/litru, anunta un comunicat al companiei. Astfel, pretul sortimentelor OMV Premium Diesel, Top Euro Diesel 4 si Euro Diesel 4 este mai mare cu 0,09 lei/litru. Un litru de motorina OMV Sprint Diesel este mai scump cu 0,08 lei, incepand de amarti. Masura de modificare a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a cresterii cotatiilor internationale. (Teodora Vasalca) Peste 28.200 de agenti Aviva au fost autorizati Comisia de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii (CSSPP) a autorizat 28.241 de agenti de marketing recrutati de AAV Broker de Pensii Private, companie controlata de Aviva Romania si specializata in vanzarea pensiilor obligatorii (pilonul II). Inca 1.860 agenti de marketing asteapta autorizarea CSSPP pentru a vinde pensii private pentru Aviva, in cadrul campaniei de strangere de adeziuni pentru pilonul II. (Oana Grecea)

Cifra de afaceri de 75-80 milioane de euro pentru Elite Producatorul de cafea Elite Romania, controlat de grupul israelian Strauss, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 75-80 milioane de euro, reprezentand un avans de 5-10% fata de 2006, ca urmare a dezvoltarii pietei de profil si a cresterii numarului de cafenele. Compania se va axa pe productia si distributia de cafea, renuntand la segmentul de alune, seminte si biscuiti. Elite a lansat, ieri, o noua marca de cafea la filtru, pentru promovarea careia va aloca, in urmatorii doi ani, circa cinci milioane de euro.