Copiii prefera sa se joace la calculator si sa citeasca "Harry Potter", dar il admira pe Stefan cel Mare. Aproximativ 22% dintre elevii care au participat la un studiu realizat de Intuitext-Softwin au marturisit ca in vacanta prefera sa se joace pe c
Copiii prefera sa se joace la calculator si sa citeasca "Harry Potter", dar il admira pe Stefan cel Mare. Aproximativ 22% dintre elevii care au participat la un studiu realizat de Intuitext-Softwin au marturisit ca in vacanta prefera sa se joace pe calculator, iar 21% au spus ca activitatea favorita a fost cititul. Aproape 17% au declarat ca s-au distrat facind sport, 14% au considerat tabara la mare cea mai importanta, iar 13% au apreciat tabara de la munte. Circa 7% dintre copii au mers la bunici, iar 3% si-au petrecut timpul cu prietenii. Spre comparatie, doar 1% dintre elevi au spus ca au lucrat la matematica si alti 1% au avut alte activitati scolare.

Intrebati despre lectura favorita in vacanta, cei mai multi dintre copii, circa 30%, au citit "Harry Potter", iar locul al doilea i-a revenit lui Mihail Sadoveanu, cu circa 20% dintre optiuni, pentru romanul "Baltagul", urmat indeaproape de Mark Twain - "Tom Sawyer", cu aproximativ 19% dintre voturile exprimate. Printre favorite s-au mai numarat "Ciresarii", a lui Constantin Chirita, si "La Medeleni", de Ionel Teodoreanu.

Mihai Eminescu ramine totusi autorul roman favorit al elevilor, cu aproape 36% dintre voturi, urmat de Ion Creanga, cu 23%, I.L. Caragiale, cu 13% dintre optiunile elevilor, si Mihail Sadoveanu, cu 9%.

Personajul istoric favorit al copiilor este Stefan cel Mare, cu 48% dintre voturile exprimate, urmat la mare distanta de Mihai Viteazul, cu 18%, si de Napoleon, cu 12%. Studiul a fost realizat online, in august 2007, pe un esantion de 500 de elevi din ciclul gimnazial, de catre Intuitext, divizia de software educational a grupului Softwin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.